Зачекайте...
Головна → Гостьова книга

Новий коментар

До якого числа потрібно проплатити контракт?
Бажано щоб було вже "До наказу". А там краще до 1 числа. Хоча можна мабуть і пізніше.
Дякую
Хто з КПНУ?
Соррі, забув що обіцяв розповісти про спец. .123
Оо, це цікава тема. Зможеш розказати?
Не набивай собі ціну, розказуй уже)))
И тишина....и только мёртвые с косами вдоль дорог стоят))
Та знову дуже пізно і втомився)
Синок, вставай, тебе чекають)
Много математики, программирования и железа .
Чи можуть перевести з контракта на 2 курс бюджет
Откуда на втором курсе возьмется бюджетное место? Если думаете что кто-то уйдет и вы получите место, то нет они тоже аннулируются.
Звичайно, можна, якщо раптом звільниться бюджетне місце, а Ви будете кращий у рейтингу серед контрактників. Або матимете ще якісь підстави для того, щоб саме Вас, а не іншого контрактника перевели на бюджет. І не слухайте дурниць - бюджетне місце залишається в навчальному закладі.
Звичайно можна,б.м зберігається)
Як формується рейтинг бюджетників? 45% отримують стипендію, а з чого складається конкурсний бал студента(відвідування, оцінкі?) і в якій шкалі?
(Вже під час навчання)
За результатами сесії
Хочу до магістратури 11:49 13.08.18 Відповісти Анонім ⤴
Середній бал за екзамени (сумарна кількість балів, отриманих за екзамени по 100бальній шкалі поділена на кількість іспитів) помножений на коефіцієнт (зараз не знаю який). Ну і додаткові бали за участь у конференціях, написання наукових статтей чи заслуги у спорті (щодо цього потрібно уточнювати в деканаті)
Неодноразово бачила на цьому сайті невдоволення абітурієнтів стосовно першочерговості вступу за квотами. Ви не задумувалися, що діти -сироти не завжди мають змогу готуватися до ЗНО з репетиторами ? Майте совість
Хоч не сирота, та не мала можливості платити репетиторам. Поступила на бюджет самостійно на омріяну спеціальність, ЗНО близько 190. Вчилася щодня, ніхто не допомагав
Не гнівіть бога, ви живете в сім'ї, а сироти цим обіжені, їм не буде кому допомогти і підтримати в цьому нелегкому житті, та ще й в нашій країні....вони не зайняли вашого місця, можливо для дітей-сиріт це єдиний шанс чогось досягти в цьому світі, отримати професію, щоб прогодувати себе.
це звісно не дуже гуманно , але чи хотіли би ви лікуватися у лікаря , який трохи недовчив , чи щоб вашу дитину навчав вчитель ну трохи неук ,адвокат незнаючий законів і т д ,
Здати ЗНО на 190 це ще не значить стати супер лікарем, адвокатом чи вчителем)))одногрупник був четвертим у нас на бюджет, на першій сесії 2 бігунка, на літній по всіх предметах. Відчислили. А не дурак, ЗНО здав супер. Так що це все спірно. Хто схоче стати спеціалістом, той стане
Підтримую, але це більше виняток ніж правило , зазвичай хто йде у ВНЗ із високими балами , той і навчається краще
Не факт)))
а ти би не хотів лікуватися у лікаря в котрого батьки заплатили за навчання на контракті????????
~120-135 балів але батько має гроші на контракті у юрфаку наприклад! Ось у таких СПЕЦІАЛІСТІВ напевно краще лікуватись!
Я знаю людину, яка в школі погано навчалася і скажу діло не в шкільних оцінках, а в тому чи знайшла себе в житті, тому що з середнім шкільним балом 7, він чудово розуміється в медицині, хоч і навчався на тому ж контракті, так що бали теж не показник, а для дітей-сиріт за допомогою квот дають можливість розвивати себе
Я живу в смт, сільського коефіцієнту не маю, готувався без репетиторів і склав ЗНО на 180 балів конкурсного.
Я взагалі заборонив би ці квоти, чому дитина яка склала ЗНО на 120 балів йде поза конкурсом, а дитина яка склала на 170+ може не пройти на бюджет.
Є сироти котрі мають 170+ по ЗНО. Це заслуговує цього пільгового місця! В середньому дають лише ОДНЕ пільгове місце і якщо спеціальність престижна, це місце НЕ МОЖЕ зайняти дитина-сирота з балами нижче ніж 160-165 через те, що в них ТАКОЖ є конкурс на це ОДНЕ місце.
Проблема в льготниках, которые откровенно пользуются своим положением. Видела девочку с кб 189, но она тоже проходит по квоте-1. Скажите нет возможности? Было бы желание. А тупарей с конкурсным 120 стране не хватает в пту как раз таки, а не в зво.
Все-рівнт цим дітям складніше в житті, звійсно спекулювати таким становищем не можна, але нехай це буде маленький бонус від держави для тих, хто обділений найціннішим
все-рівно, звісно* перепрошую
по закону квотників може бути не більше 10%. що вам заважае вивчити, здати номрально зно і потрапити в ряди тих 90% що вступають за конкурсом?

чи ви з балом 120 пробуєте вступати на міжнародну екомноміку?
Вступ у ВНЗ має бути по ЗНО і тільки по ЗНО , а сиріт звичайно дуже шкода , тому універ міг би виплачувати таким студентам збільшену стипендію , незалежно від того чи контракт це чи бюджет
ага, щаз, універ... чого це універ повинен виконувати соціальні обов"язки? якщо дитина сирота потребує стипендії, то хай держава їй і платить соціальну стипендію, і ця особа не братиме участь в рейтингу на академічну стипендію
Сироти отримують соціальну стипендію , але я не про те , ВСІ мають вступати у ВУЗи по рейтингу
Скажите спасибо что в этом году отменили квоты для донбасян, и теперь они сдают ЗНО наравне со всеми.
Бувають такі дитячі будинки, що вони і до уроків не завжди можуть підготуватись, не те що до ЗНО
Тоді чому така дитина має пільгу при вступі , а хтось без пільг у ПТУ
Тому, що, ця дитина не має родини, і їй не було кому закидувати задницю на поворотах як тобі. Можливо грубо, але дай бог тобі ніколи не знати, що таке сирітства доля. Вже можна починати заздрити на їхню соціалку, бо їм будуть ще на харчування доплачувати, торби в дитдомі не дають кожен тиждень.
Ти хочеш сказати що дітям , які склали ЗНО 190 + хтось , як ти виражаєшся, задниці ззакидував , та чи уявляєш ТИ собі , яка це праця і часто не один рік
бедные дети с 200 конкурсными баллами,наверное,1 льготное место из 40 мешает поступить!
Кто это сказал? Что в сообщении на это указывает? С какой целью вы передергиваете?
Речь шла о том, что достигнуть высокого уровня знаний ученику стоит большого многолетнего, систематического, упорного труда. И льготное место никак не мешает поступить.
сравнения выше указывают. зачем вообще о 190+ баллах (на которые даже некоторые сироты сдают зно) упоминать в этой теме? Если бы льготное место "не мешало" такие умники бы не вставляли свои 190 баллов каждый тред про льготы и сирот. Давно уже всем тут пора понять, что если кто-то имея 120 баллов поступил благодаря льготам, то это в первую очередь олицетворяет престижность вуза/специальности в нём, а не чью то тупость.
Хто вас чіпав? Де ви взялися? Акт агресії. В чистому вигляді . Спекуляція на болючій, делікатній темі. І до Бога й до совісті, ой йой! Помилка дітей у тому, що взагалі почали вам відповідати. Відпустило маніпуляторша- провокаторша?
Чому саме зараз, на рівному місці, ви підняли цю тему? А? Шо за вброс?
Я вважаю, що при вступі до ВНЗ всі абітурієнти повинні бути рівні. Так, сиріт і всі інших жаль, що в них така доля але навіщо цим користуватись? Підготуватись можна і без репетиторів, якщо людина справді хоче навчатись, а ці квоти справжня муть. Вступ до ВНЗ є одним з найважливіших моментів в нашому житті, тому все має бути чесно, тому ВСІ МАЮТЬ БУТИ РІВНІ.
Вот Вы пишите, что при поступлении все должны быть равными. А как на счет равных условий подготовки к ЗНО?
Не секрет , что большинство готовится с репетирами или ходит на платные курсы , которые по опред специальностям дают доп балы (до 10) к конкурсному балу .
У детей из детских домов нет такой возможности. По квоте на них выделяют не более 10%.
Это их шанс пробиться в этой жизни . О чем вообще речь ...
Та що ви вчепилися тої теми про сиріт, до категорії квот входять й інші, і при вступі мають бути всі рівні , бали за ол, сільські коф. це штучні бали. Держава має робити все , щоб найкращі , найрозумніші мізки лишалися в Україні , за ними майбутнє.
Дорогенькі, можливо хто знає, а скільки місяців платити за гуртожиток при поселенні?
Зависит от общаги, но обычно платишь сразу за 1 семестр (5 месяцев).
Що роблять на посвячені в студенти? Що потрібно одягати?
Якісь збори мають бути де все розкажуть. У всіх наче по різному
Ребят, кто в ХНУРЭ на КН КН, есть чаты, кто знает?
Сложно вам будет в ХИРЕ, даже гуглить не умеете.
Кто поступил в ОНМедУ? Пишите инстаграм или телеграм
Блєтб як мені найти своїх? Знаю прізвища імена. А як найти..
В фейсбуці пошукай
Выкрикивай фамилии по очереди.)
А було десь, щоб підписували контракт і просили за декілька днів оплатити? Ще ДО наказу оплатити навчання?
Нам це запропонували. Ми поки не заплатили. Знаємо, що декілька вже з чеками поверталися. Дуже дивно. Оплата ж після наказу повинна бути? Що це таке?
Мне сказали оплатить после того, как появится статус "До наказу". Вообще оплачивать можно до конца августа
Это известно, что до конца августа. Это по закону, так в минестерстве разъясняли. Вопрос в другом - почему настаивают на оплате сразу при подаче документов, без изменения статуса? У людей не то, что До наказу нету, нет даже Рекомендовано контракт и плюс в поданых документах не стоит. И , на заданный вопрос, почему оплата не после рассмотрения контрактников и изменения статуса, не моргнув глазом отвечают - А как же мы вас примем? На основании чего? Мол, нужна квитанция. Нет слов...
хаха:) знайома ситуація) навідь вгадаю який вуз:)
Хто там в НУБіП на 151? Шукайте мене в тєлєгі.
https://t.me/MrSunny3013
Фотка в тебе в тєлєгі))) боюсь, що не впізнаю на посвяті)))
Ох. Ти на яку спеціальність?
Так напиши мені!!
Узнаєш, нє баісь
1 серпня десь о котрій годині з‘явились результати?
В 12 вроді
Хто може шось сказати за гуртожиток # 3 КНТЕУ
ХДУ - ХЕРСОН, ХТО НЕМАЄ ЖИТЛА ДАВАЙТЕ РАЗОМ НА КВАРТИРУ ( ХЛОПЦІ)
КИЇВ- НМУ ХТО НЕ МАЄ ЖИТЛА ДАВАЙТЕ РАЗОМ НА КВАРТИРУ (ДІВЧАТА)
Чи є якась група ЛНУ?
Вроді нема, в тебе є інстаграм?
Дякую
Розкажіть який гуртожиток в КПІ ФММ.?
Мне новорили
Что лучший из всех
Може старшокурсники розкажуть, як розподіляють кімнати, скільки людей в кімнаті? Чи можна платити більше грн і жити вдвох? Чи це обираєш не сам, а куди направлять...
селять як завгодно, можна потрапити в кімнату до старшекурсників. спочатку самому обрати важко, потім можливо. меблі інколи нові, реомнт старий
Заходишь в телеграм на канал
Первокурсник КПИ , там есть каналы и чаты всех общежитий КПИ.
На Первокурсник КПИ есть гайд по всем общежитиям
http://telegra.ph/Polnyj-gajd-po-obshchagam-KPI-dlya-chajnikov-07-30
Та нема за шо :)
Теперь это и моя Альма матер
(ФТИ)
Я тоже кпи фти
Тогда тебе сюда:( есть еще общий чат ФТИ)

Чаты новоиспеченных физтехов

Кибербезопасность:
https://t.me/GachiKibbezMuchi

Прикладная математика:
https://t.me/GachiPrimatMuchi

Прикладная физика:
https://t.me/joinchat/FGK25xHcqXrovSVg1uFKsw
А як відбувається подача оригіналів на контракт, спочатку укладаєте договір, а потім оплачуєте?
В КНУ вже пізно
У мене було так: спочатку оформили контракт, потім дочекалися " до наказу", через кілька днів зателефонували з зво і сказали проплатити.
Квитанцію про оплату відвозили?
Так, відвозили. Собі зроби ксерокопію чеку з банку, або попроси в касі 2й чек. Нехай буде.
У приймальну комісію віддавали?
Так, вони додали у папку до наших доків.
Дякую, мамо
Никому еще не звонили/писали из универов по поводу посвящения и т.д.?
Мне звонили
Вопрос к бывалым. Было ли такое, что воровали какие-либо вещи в общагах? Парюсь на этот счёт немного.
Крадуть, ще й гарно. Хавчик піїдають регулярно. В мене джинси нові вкрали, у сусіда по кімнаті каструлю на кухні. В блокові на поверсі три ноута, і міліція не знайшла. Норма общаги
Головне в перші дні, коли поселення і двіжують всі кому не лінь не бери нічого цінного.
В аудитории тоже не следует оставлять ноут и выходить на перекур ...
Я з ноутом навіть в туалет ходжу)))
Труси с сушилки сперли, регулярно на кухне тырят
Труси це круто:)
якщо клювом не щолкати то ніц не пропадає
В универе будут те же самие парти что и в школе? И сидеть вдвоём тоже или иначе?
Дивлячись який ВУЗ. Лекції проходять у спеціальних лекційних аудиторіях. Адже начитка лекцій іде для всього курсу. Ці аудиторії величезні-вміщуютьбагато груп. а практичні заняття в менших і кожна група окремо. Наприклад моя донька навчається в медичному, то практичні заняття проходять в спеціальних аудиторіях при лікарнях і тільки по 10 студентів. А також в операційних в спецально обладнаних кабінетах. Все залежить від навчального закладу. У нас навіть у школі парти стоять напівколом, а вчитель на середині.
хто вже чекає навчання?
Навчання не дуже, цікаво подивитись на свої одногрупників
А якщо на одній спец 70-100 студентів, то будуть всі в одній групі чи будуть ділити?
Ділити, інакше дуде велика група вийде
Яка максимальна кількість студентів в одній групі?
Будуть делить, на лекции будете вместе ходить, на практику/семинары группами
ЛНУ пишіть інстаграм
Якщо максимальний обсяг держ. замовлення 70 , а я 76 , то вже можна не надіятися на бюджет чи є ймовірність, що 7 людей оберуть інший ВНЗ і я пройду ( магістратура 081). П. С. У нас широкий конкурс
Тільки якщо в тебе є квота, є шанс
Але ж квоти не діють пои вступі на магістратуру
Без шансів
хто тут такий крутий ,що живе коло свого універу ?
Харківська академіЯ ім. Я.Мудрого, там всі живуть поруч
Хочу до магістратури 11:53 13.08.18 Відповісти Анонім ⤴
Не академія, а університет) і розкажи про "живуть поручч" тим, хто живе на Олексіїївці в 3, 4 і 5 гуртожитках) чи на Салтівці
15,14,7? Домовлятись треба, а не чухати.
Дорогие админушки! А можно показать смайлики для магистров? А?
А нащо вам той смайл вже і так все ясно
Магістрам ще нічого і неясно
пожалуйста))
Как изучают английский на економической специальности? Тяжело будет человеку с нулевым английским?
у меня на первом курсе люди алфавит не знали
Вооу, даже такое бывает
Когда в Каразина на контракт будут зачислять кто знает?
23 августа
Кто снимает квартирку в Виннице на ул. Академика Янгеля?
Я на Довженка знімаю)
Уроки англ в школе и универе отличаються?
Да, у нас был упор на разговорную речь, каждый модуль своя тема. Специальность, путешествия, собеседования.
Залежить від спеціальності, на якій ти навчаєшся. На юридичному в нас була юридична лексика, тести пов'язані з тим, що ми вивчаємо на інших парах. Короче, те саме право тільки на англійській)
Хто в ДОННУ на ФІМ?
Хоть хтось поставив плюс
Навіть два. Китай сторінку, якщо у тебе перша англійська
Германські мови і літератури (переклад включно) перша англійська, східноєвропейський університет пишіть інсту чи телеграм
А підкажіть які гуртожитки у Каразіна, і яка переважно мова (я українсько мовна) це мене тривожить. Уже боюсь Харкова
Общаги типично харьковские. Если филфак то укр мова, если мех мат то почти все на русском. Много студентов из области на сурже, со временем переходят на русский. Повседневный язык и язык на учебе это разные вещи.
Никто тебя украинский не покусает, не бойся) А факультет какой?
Ужасные там общажки, много снимают квартиры
Общаги ужасные, тараканов полным-полно, для многих одногруппников очень сложно жить в общежитиях, поэтому с этого года начали снимать квартиру.
Смотря какой факультет, но в основном русскоязычное всё, хотя есть преподаватели, которые говорят на украинском (хотя, если быть точнее, на суржике). Но ты можешь говорить на украинском свободно, иногда преподаватели могут в ответ говорить на украинском. Экзамены, контрольные пишешь на таком языке, на котором хочешь.
За Харків взагалі не переймайся, за 4 роки навчання ні разу не було проблем через те, що я спілкуюсь українською. Що з викладачами, що з одногрупниками на цей рахунок конфліктів не було) та й у місті: в кафе, кіно, магазинах - всі тебе чудово розуміють)
Хто в НДУ?
УМСА стомат, кидайте телегу или инсту
чи є хтось з дівчат нму, хто шукає спільне житло?
1... 349 ...996