Зачекайте...
Канал
Головна → Гостьова книга
Хочу отримувати нотифікації на відповіді моїх повідомлень

Новий коментар

Не можу зрозуміти, може хто знає. Було ло:40, 12 заяв в результаті Троє зарахованих ( заочне відділення) це що така група буде з трьох людей чи ще будуть добирати?
Будут учить при любом количестве студентов. Но и добор тоже объявят
возможно еще контрактники подадут заявления
а кому платять соціальну стипендію? тільки льготнікам? і чим вона відрізняється від звичайної
Почитайте на сайте ВУЗа.В ХПИ социальная 1000 гр.,а обычная 1200
Тобто, якщо ти навчашся аби як, тобі держава плате соціальну стипендію. Тобто підтримує фінансово недогеніїв, м'яко кажучи. От чудово! Не вишся нормально, нічого тягнути кошти! Що за країна! Дітей, які навчаються валять на сесіях, бо ті не платять хабарі, а от таких неуків підтримують! Гарний вклад в майбутнє. Сподіваюсь наше керівництво буде лікувати лікар-соціальний степендіат! І такий вчитель навчатиме їхніх дітей!
Ви вважаєте, що для того, щоб отримувати соціальну стипендію обов'язково не вчитися і бути тупим? Її отримують сироти, діти загиблих УБД АТО, переселенці. Можете стати одним з них. Але сирота обміняв би ту 1200 на батьків, дитина загиблого на живого тата а переселенці на дім. Тому, прикусіть язик, будьте так люб'язні.
P.S. Соціальної стипендії не отримую.
Ви мені не указуйте! А кусайте самі свого язика! І ставати одним із них теж можете самі! А те що стипендію слід отримувати за результатами навчання! А пільги від держави і пенсії такі діти отримують. Так до чого тут соціальні стипендії. Вчишся добре-отримуєш стипендію незалежно від статусу пільговик ти чи ні. От і все! А то ще не встигли сесію здати а вже перше питання: який же розмір соціальної стипендії??? Тож будьте так люб'язні поважати висловлювання інших! Багато людей живе без достатку, але вчаться і підробляють, якщо кошти потрібні. А не чекають манни небесної. Якщо у дитини батько помер, мати одна, то це ж не дитина героя! Таку можна на сесії завалити! Дитине йде та й працює! Бо їй соціальної стипендії ніхто не платитиме!
Боже та не сваріться ви так. Я просто спитала про соціальну( бо не знаю що це таке і навіть хто її отримує) і таку стипендію, В нас в державі багато є різних виплат, які стараються щоб люди не отримали і прикарманити. Тому і за соціальну стирендію думала, що можливо вона всім є, просто потрібно якісь доки збирати дя цього
Обирайте нормальні університети, де на сесіях нікого не валять
Судячи з Вашої грамотності, Вас на сесії завалити не так вже й важко) Може б цю енергію в навчання? З Вашої кишені ніхто соцстипендію не платить, не нервуйте)
да, дебилы не учатся и получают, а дети и учатся, и работают, чтобы заработать, а дебилы привыкают, что им все должны вокруг, вырастают и отвыкнуть от этого не могут
А когда документы на бюджет можно подать?
НА КАКОЙ БЮДЖЕТ ???
Ви серйозно, хочете поговорити про це?
Може на контракт?
Після-після вчора.
Вас що, розморозили?
1-5 вересня 2018 року)
Шутка удалась)))
Ой, пошук оновився
Когда появятся списки на вакантные бюджетные места или эту информацию не будут опубликовывать ?
О, Боже, які вакантні місця, забудь,- дитинко.
Не буде ніяких вакантних місць, їх заповнювати не будуть
Они уже заполнились, только льготниками с низкими баллами.
Чому так.сумно.
Могли бы мы пройти, а так контракт. И где-то деньгт искать.
Вчіться на п'ятірки і на другий курс можна потрапити на бюджет.
З хорошими знаннями теж пішли на контракт
А все таки коли будуть списки
Наша песня хороша , начинай с начала.
Бреееееееееед! Учиться на 5? По 12 бальной системе? Долго будете ждать бюджетное место! А если серйозно, Вы сами с переводом сталкивались? Не пишите чепуху! Да так говорят в вузах, но на деле, не так это и дешиво!
В вузах нет 12-бальной системы ))
Есть 5-бальная, 100-бальная и болонская
Не приймають посвідчення сім'ї загиблого в ато в учбовому закладі, кажуть, що пільга діє тільки для бакалавра.
магістр, на бюджеті.
Ви хочете отримати обидві степендії?
Одну. Я хочу дізнатися, яка в мене буде стипендія. На бакалаврі була соціальна, а зараз?
Про сумі вони однакові?
То тоді взагалі не розумію, яка вам різниця яка стипендія, головне що буде.
на магистратуре нет социальной стипендии, только академическая, поэтому напрягайтесь и учитесь
А соціальна стипендія тільки для бюджетників?
А ви на магістра?
Ой, це до посту вище "АТО-магістр"
Так, лише для бюджету.
так, бюджет, магістр. тільки кажуть, що для бакалавра.
То якщо у Вас і так бюджет, то для чого ще визнання довідки з АТО?
Я поняла. Спасибо.
Стипендію отримують не всі бюджетники, а лише 40-45%
пільговики отримують навіть якщо не попали в ті 40%
на магистратуре не отримують
Універам вигідніше контракт це ж їхній заробіток ,а ви питаєте куди зникають бюджетні міста.......
Университеты не могут распоряжаться бюджетными местами, их выдает МОН каждому абитуриенту пофамильно. И универам как раз выгоднее бюджет, потому что государство платит за студентов больше, чем стоит контракт.
Університети,МОН,яка різниця я маю на увазі загалом-нашу державу їм же вигідніше нажитися на наших дітях ніж допомогти їм.
Хто вчився - той вступив. Для чого ці пошуки крайніх. Багато пільговиків, але так потрібно, їх у свою чергу за вуха ніхто не тягне: погано навчаєшся - прощавай бюджет.
Ой, ну серйозно? Не знаєш, не кажи)
Люди з 110 повступали, а з 180 - ні з однаковими спецальностями, але різними універами, так що не треба тут
Все можна було прорахувати при бажанні, а не в один день створити кабінет, закинути заявки у самі ТОПові ВНЗ і чекати дива, а потім жалітись.
А абсолютної справедливості не існує, як і справедливісті взагалі, завжди хтось за бортом, але можна врятуватись, якщо дійсно захотіти.
Якщо контрактник, який не пройшов на бюджет з 180 (для деяких спеціальностей у певних ВНЗ це, до речі, невисокий бал) справді вчиться навчається, приймає активну участь у житті ВНЗ, а той, хто з 110 на бюджеті халатно ставиться до навчання, то вище теж не дурні сидят, і керівництво універу бачить, поміняють місцями на 2 курсі. Нема чого нити, це життя, конвеєр, комусь зараз нема чим сплатити за навчання, але викрутяться, гроші знайдуть. Потім студент знайде роботу, потім і навчання закінчиться, робота, дім, сім'я, та ніхто й не згадає, що не було коштів на навчання, життя іде, а університет - лише невеликий період його, потім зрозумієте.
Якщо хочете справедливості, то шукайте і бийтесь за неї там, де це можливо. Чекати справедливості від влади - самі свій час, нерви і сили витрачаєте.
Зіткнулись з тим, що ваша дитина, чи ви, абітурієнт, не пройшли на бюджет, то це вже починається доросле життя, у якому таке буває. Варто не залишатись на стадії пошуку винних, а продовжувати жити, навчатись. У того, хто заслуговує - все буде добре і все вийде.
Хорошо сказали. Будем надеяться, что к концу первого курса освободятся бюджетные места и можно будет перевестись с контракта.
Да-да! Вас позовут и скажут о бюджетном месте! Только будет ли у Вас энная сумма для воплощения мечты! Как у Вас все просто! Глаза расскройте
Ну почему сразу платить, разве не зачисляют на освободившиеся бюджетные места контрактников с высокими баллами?
Як же ви на світ ображені. А ніхто не має кликати, самі маєте все взнавати і показувати, претендент на зміну форми навчання. На блюдечку не принесуть, але те, що можуть перевести на бюджет - реально, як будуть місця.
На бюджет перевестись вполне реально. Работаю в Могилянке. Каждый семестр кого-то отчисляют, лучших переводят . Бесплатно.
Но только лучших)))Информация открыта для всех студентов
Прямо цілі бюджетні міста, мегаполіси))).
Не зрозуміло????
А ще заплатимо благодійні внески в універ і гуртожиток .
Самий перший коментар - бюджтні МІСТА.
мабуть опечатка автора - не смішно.
Ой , будьте веселими і люди до Вас потягнуться, а мені смішно про бюджетні міста, і я не сміюсь з дописувача, а з самого словосполучення.
Хто стежив за попередніми вступ. кампаніями? Скажіть, це кожного року стільки незадоволених?
В основном, да, но этот год особенный))) Слава Гриневич!!!
В 2016 году тоже было не сладко поступающим.
В минулі роки не було коефіцієнтів і квот різних, було заздалегідь відомо скільки бюджетних мімць. І система працювала практично без збоїв. А цього року поміняли розробника системи, виникало багато технічних проблем
не видумуйте,квоти були завжди.
Широкий конкурс действовал еще в прошлом году, и тогда абитуре уж точно пришлось несладко, потому что люди не понимали, куда делись бюджетные места и как это все произошло. В этом году можно было легко выбрать специальность и расставить приоры так. чтобы не пролететь с б/м,потому что подобный опыт уже был в 2016, но никто не захотел разбираться в алгоритме широкого конкурса и думать мозгами. Вот откуда столько недовольных.
Правильно сказано
да, каждый год такое, и каждый год кричат что НУ ВОТ ЭТОТ ГОД ВООБЩЕ ВСЁ ПЛОХО, ВСЁ КУПЛЕНО
2013 год был идеальным. Можно полистать внизу страницы.
Чем он был идеальным? Истериками тех, кто не знал куда втиснуться по добору?
приоритеты и весовые коэффициенты предметов - дело правильное. Жаль что в 2013 их не было. А остальное, канечно еще надо совершенствовать и объяснять людям как это работает (имею в виду широкий конкурс)
кОнечно
опечаталась ))
Підскажіть, а буде соціальна стипендія, якщо вступив до магістратури на бюджет ( батько заниув в АТО)
але не приймають посвідчення сімї загиблого в ато в учбовому закладі, кажуть, що пільга діє тільки для бакалавра.
Обовязково буде,тільки вчитись теж треба,не заплямувати честь батька.
вчися і буде тобі стипендія
На магістратуру пільг немає. На рахунок соціальної стипендії - треба дізнаватись, зазвичай, її платять пільговикам. Можливо, ви можете розраховувати не на соціальну стипендію, а на якийсь інший вид соціальної допомоги, для цього потрібно звернутись у собез. Проте, стандартну стипендію на бюджеті в магістратурі платитимуть, якщо "влізете" в 45% кращих на потоці.
Коли затвердчтьвакантні місця,?
коли оновиться сайт?
Сайт онавився конкурс
Що означає +це контракт
Це означає привіз оригінали
А я думаю, что стипендию нужно давать не 45% бюджетникам в группе, а 45% от всей группы!!! Потому что есть контрактники, которые тоже хорошо учатся и таких детей тоже нужно поошрять материально. В Европе, куда мы так стремимся, стипендию получают хорошо учащиеся студенты, не зависимо бюджет у них или контракт.
Господа министры, подумайте над этим вопросом, пожалуйста. Таким образом Вы хоть как - то загладите свою вину перед абитуръентами, которые имея высокие балы не смогли попасть на бюджет.
Підтримую.навчання в нас безкоштовне...
Безкоштовний сир у мишоловці
Я теж так вважаю, що треба не ділити бюджет чи контракт. Треба оцінювати всю групу. І хай кращі студенти отримують стипендію.
Мабуть Ви і є найкращий студент-контрактник.
У меня сын такой студент. 10 бюджетных мест, а он 11-й был по списку. Учится на контракте. Второй по успеваемости на своей специальности. Завален общественной работой. А льготники, которых понабирали на "освободившиеся после неподачи доков" места ходят мимо универа и допки сдают. Учатся на бюджете.
Для нас усіх свої діти найкращі .
10 студентам повезло. а Вашему сын нет. Все правильно. Вы ведь можете платить, а остальные нет. Случайного в жизни ничего не бывает.
Я не жалуюсь, что не повезло. Речь о том, что поступают с льготами и низкими баллами, а потом учится не хотят. Если студент пропустил 132 часа за семестр(это только то, что отмечено в журнале), то как он может учиться. Вот и получается, что мы платим по контракту, а такие льготники платят за сессию, а иначе не сдадут. В итоге все платят.
Якщо звільниться бодай одне бюджетне місце, то не ловіть гав, домагайтесь переведення на бюджет. Це абсолютно реально для контрактника з найвищим рейтингом!
Для этого надо,что бы кто то из бюджетников ушел,а они часто еле-еле учатся на 3, но полностью не вылетают.(((
Более того.
По результатам сессии худших бюджетников нужно нарен с пляжа, а лучших контрактников -- перевести на бюджет.
Я тоже ЗА. 100% ++++++
Вот это и будет поддержка способных студентов ГОСУДАРСТВОМ!!!!!!!!
Было бы не плохо.
Це було б дуже правильно. А то який же він бюджетник, якщо ледве-ледве сесію здає?
Державники (ті, що не пільговики) вибороли своє право вчитися на бюджеті 4 роки результатами ЗНО, тому ніяке "нахер с пляжа"
А якщо ви такий успішний контрактник, то майже завжди є можливість перевестися на держ, якщо сильно постаратися
А откуда эти места берутся свободные на бюджете? Не те ли бюджетники, которые боролись и выбороли потом плохо учатся и вылетают?
Свое бюджетное место я выборол когда сильно постарался пару лет назад.

А люди которые однажды поднапряглись (или нет, просто повезло со специальностью, вузом и годом) а затем забили -- семестр за семестр сдают (нет, закрывают) сессию с 60 баллами при абсольтном минимуме в 60 из 100 -- не заслуживат продолжать учится.


И ситуация, когда бюджетник с 64 баллами получает стипендию (ага, входит в 45% топа своей группы), а для контрактника с 87 -- пытаются с трудом выбить бюджет ное место для перевода -- всецело абсурдная.
Некоторые бюджетники имеют баллы ЗНО меньше контрактников.
Дочка в 2013 великолепно сдала ЗНО,а попала из-за добора на контракт,где были бюджетники с баллом меньше чем у нее.
В этом году я просчитала,сколько конкурентов мешает нам на магистратуре добраться до бюджета.
Лучше пусть в Киев из своих сел не приезжают
Мене насправді вражає жорстокість батьків і дітей.В чому винні діти з села, яким надали право на СК чи прізвища дітей, які вступили в ВУЗи Луганської чи Донецької області зашифровані,згідно закону.Ніхто не забороняв вступати в ці навчальні заклади і зашифровувати свої.До речі ,ці ВУЗи перенесені в інші міста Україні ,які знаходяться на мирній території.Я розумію ,що Вас душить образа що дитина з високими балами ЗНО не вступила до омріяного топового навчально закладу,але є багато навчальних закладів ,які не входять в ТОП ,але надають дуже гарні знання.А в " крутих" ВУЗах навчання не безкоштовне навіть на бюджеті.Давайте будемо людьми,всуперич всьому і як говорив О.Сухомлинський:"Виховуй у собі Людину — ось що найголовніше, інженером можна стати за п'ять років, учитись на людину треба все життя!!!"
я знаю,що в одному топовому вузі перед сесією першокурсникам-бюджетникам сказали яку суму заплатить,щоб здать сесію,там вчиться донька моєї знайомої,так вони не заплатили,зимову сесію здали,а літню-мають проблеми,перездача на серпень.
Если бо́льшая часть соглашается и платит -- значит их все устраивает.

Иначе -- доложить куда следует и полетят головы. Начнут давить и мстить за "коллег" остальные -- полетят остальные.

И, со временем, окажется, что должно быть по другому.
Це все слова. А насправді життя дуже жорстоке. І вцьому житті виживати нашим дітям. Головне бути порядним.
як важко бути порядним в країні в якій держава плює на наших дітей.
Порядними? Якщо місцеві жителі купують липові справки про статус біженців і вступають у ВУЗи для переселенців на бюджет з балами 120??? Так де порядність? Вибачте, доки в нашій країні буде гнила система слово ПОРЯДНІСТЬ слід видалити з лексикону!
і є певні причини чому абітурієнти з Донецької та Луганської областей мають парво зашифрувати своє прізвище....вони з окупованих територій а навчаються на території України...подумайте!
Тільки запитайте де їхній батько. Правдива відповідь буде "хохлов лупит"
Деякі діти залишилися повними сиротами, інші разом з батьками покинули непідконтрольну територію.А деякі діти , зовсім там не були- просто скористались наданим їм шансом і вступили в цей навчальний заклад так ,як його перенесли в їхнє рідне місто.
А моя дитина вчилася старанно, отримали високі бали, а вступила на контракт! І нікого мені не жаль! Хотіли кращого життя? Мріяли про Великую и Могучую, то ж і пхайтесь де краше! А не на Україну, яка вас обділяє і обстрілює. На кий ляд вони сюди йдуть вчитися! Ми ж вороги по їхнім міркам! Знаю, бо спілкувалася не з одними бедными переселенцами!
Вы и правда думаете, что если кто-то захочет узнать где учится человек, то зашифрованная фамилия спасет?
держава може і надала їм право шифруватись, але під час навчання вони геть не приховують звідки вони і яке у них ставлення до нас
Не всі такі як ви кажете. Розповім,як ми вступали в минулому році, ми з зони ато, тільки не з непідконтрольної частини, син сам обрав навчатися у Львові, обрав не топову спеціальніть,а технічну. Так ось до чого я - він мав права отримати довідку переселенця, так отримувати соціальну стипендію гарантовано, але ми відмовилися, так як це зовсім не по совісті
Сільський коефіцієнт - це приниження для сільських дітей і педагогів. У селах працює багато талановитих педагогів і навчається багато розумних учнів, які мають високі бали ЗНО і здатні вступити на бюджет без усяких там подачок у вигляді СК. Держава замість того, щоб модернізувати сільські школи і робити їх конкурентоспроможними, кидає подачку. Мовляв, нате вам, тупим.
Погоджуюсь.
Так надо было отказаться от ск. Так нет потащили свои справки в ПК.
Абит-поиск, обновись пожалуйста! На вступе уже есть плюсики в графе оригиналы документов
Плюсики появились, а остальные в списке не меняются ни цветом ни номером
Можливо він не буде оновлюватися?
буде буде....ще так тиждень і вступна кампанія 2017 завершиться))))))))))
Хто його знає. Мені здається оновиться блежче до 1 вересня
але в умовах вступу пише що до 30 вересня!!!
Пишуть, але ще пишуть, що кожен вуз має право сам собі установити дату.
Я думаю що хто хотів вже вже відвіз документи
30 вересня це крайній термін
Чому так довго? Вже нерви зашкалюють
А документи Ви вже відвезли?
Так.чекаю відповідь
яку відповідь? там що конкурс по балах?...є більше бажаючих чим ЛО
Якщо документи відвезли, то зарахують.
Всех льготников держут на стипендии даже с двойками, их вытягивают на тройки. Я это уже видела.
пільговикам плалаять стипендію соціальну незалежно від успішності
да, и их не выгоняют, повыгоняли б большую половину неуспевающих, и можно на освободившиеся места старательных умненьких деток-контрактников посадить
Мені сподобався коментар внизу "А може міським дітям присвоїти СК, якщо вони в село поїдуть працювати. А що розумній дитині вже заказано жити в селі, а дуракові, який здав на 120-140 і ниє зараз- в місті. Нехай теж іде в село попрацює". Це ідея
У 2015 були цільові направлення. По яким теж пролазили усі хто зміг придбати. На 2016 відмінили. Тепер сільський коефіцієнт. Що далі? Конкурс повинно проводити за знаннями, а не за пільгами, цільовими та різними коефіцієнтами. Не отримав високих балів, недовчив, перехвилювався ще якісь причини, не пхайся до ВУЗу! Подивись на себе РЕАЛЬНОооо! Іди спочатку до коледжу, технікуму. Так ні! Всім же треба до вишу! А потім у нас корупція! Так самі батьки абітів її й поширюють.
А яке ваше ставлення до +10, +20 балів за олімпіади, чи якісь особливі заслуги? Це потрібно? В дитини ЗНО 170-180, а в результаті КБ 200
СК додає 2-3-4 бали
Діскусій на цю тему буде багато,скільки людей- стільки й думок,незадоволені будуть завжди.Але галузевий коефіцієнт в цьому році надавали технарям по першому приорітету і стипендія у них вища,ви не задумувались чому так,чому математику і фізику з кожним роком здає мала кількість випускників( в 2016 році моєму синові прийшлось їхати на ЗНО з фізики в інше місто).Технічні Вузи мають недобір вже кілька років(крім комп"ютерних спеціальностей),чому держава фінансує технарів,а не юристів,економістів.В цьому році технічні Вузи третій предмет виставили на вибір анг.мова або фізика,щоб якось набрати студентів,ну це ж нонсенс,можна мати високі бали з анг. мови,а фізику взагалі не знати,а вступивши до технічного вузу треба буде вчитись,а там одна математика і фізика.Ні кого образити не хотіла,це крик душі,бо я мама студента-технаря.
По моєму, ви нікого абсолютно не образили. А син на якому курсі?
Англійська всюди в серйозних внз є
На комп науках, наприклад, фізика, або англ
Син закінчів перший курс КПІ.навчатись дійсно дуже важко,тим паче,що він навчався у звичайній школі з 2,3 годинами матем.і фізики на тиждень,де з 60 випускників його випуску в технічні Вузи вступило аж три людини.Я з вами згодна,що анг.мова потрібна,да на комп.науках вона дійсно є ,але на факультеті у сина одна матем.і фізика.
170-180 це дуже хороший бал. Як правило, ботани з 200 балами не вміють пристосовуватись у житті. Ось дивлюсь, а у декого - сер.бал атестату 12,0 Скажіть, як таке може бути? У нашій школі взагалі не ставили по предметам 12. Вчителі зразу сказали, що 12 тільки тоді, коли дитина переможець всеукраїнської олімпіади, а по фізрі 12 коли є розряд. В інших випадках - максимум 11. Тоді логічно давайте подумаємо звідки 12 середній по атестату.
у нас 12 ставили так же призерам областных олимпиад, а в сельской школе, где раньше учился сын - даже за районные олимпиады
Кілька років тому була така норма в освіті, що за рішенням педради випускники школи за призове місце на предметній олімпіаді чи за МАН на рівні не нижчому ніж ІІІ (ІI) рівні отримувули 12 за рік з відповідного предмету.
Так звідки ж стільки 12 ???
Та в селі не гірше жити ніж в місті. Працювати тільки треба, якщо хочеш гарно жити в селі.
Розумній дитині не заказано жити в селі, але тоді хай вступає як всі на основі конкурсу, а не через СК
Та СК нічого не вирішує кардинально. Якщо хоче вчитись то вчитеметься і на контракті не гірше ніж на бюджеті.
Нікого щось немає. Всі піши спати?
Ще не всі
Шановні! Можливо хтось може пояснити що це за такий ЛНАУ, тобто Луганський національний аграрний університет м. Харків. Так прізвища вступників зашифровані лише ім'я та по батькові. Ще й завищені бали зно. І пріорітети розставлені в цьому ВУЗі не зафіксовані в заявах до участі у загальному конкурсі. Знайшли абітурієнта, а можливо й не одного, яка не проходить черезь низькі бали на бюджет по жодному пріорітету. А в Луганському дитина отримала бюджетне місце! Хоча пріоритет по Луганському ВУЗу у неї не був виставлений взагалі. Можливо я чогось не розумію?Хто може пояснити ЩО ЦЕ???
Десь читала. що зашифровані прізвища - то діти із Донецька. Луганська. Паранджу їм би ще наділи.
В тому то й справа що дитина не з Донецька! А з місцева, з Харкова!
То скільки ж таких хитростворених будуть отримувати стипендії за рахунок місцевих бюджетів?
Тоді не знаю. Можливо біженці звідти чи ще щось типу того.
Та не біженці. Я знаю цю сім'ю! Живуть на Україні. Дитина ходила до школи з мою донькою! Які біженці. Мудрєці!
Справа в тому, що це конкретний випадок, який я знаю. А скільки таких ще може бути? Так де ж тоді прозорість!
Значить щось собі приписали. Або прописку офіційну змінили. треба почитати хто має право засекречувати своє прізвище. Аж мені стало цікаво. Не люблю хитропопих.
От такі з низькими балами ЗНО й займають бюджетні місця! Все вирішували та будуть вірішувати БАБКИ!
Нехай собі там йде лугандос на агронома у свою місцевість.
Е треба сюди припертись. Ще й пільг вимагати. Іх по всіх вузах вистачає. Біля приймальних комісій вивішені списки. а цих прізвища просто вирізані ножицями.
От хай і диплом їм зашифрований видають
чуть шо, то кричать "Расєя помоги" а на навчання сюди як колоради лізуть
не переживайте, на ваше место никто претендовать не будет.
эти приоритеты зафиксированы. не нагнетайте пожалста. просто они не высвечиваются в общих списках. еще, в этих вузах - закрытый конкурс, т.е сразу установлено кол бюджетных мест. плюс региональный приоритет. подала девочка из Харькова документы в Луганский вуз, получила доп баллы. кто помешал лично вам - вопрос к вам. мы лично подавали документы в ДонНУ и из 9 заявок в абит поиске высвечивало только 7. хотя в електронном кабинете были все с надлежащими приоритетами. а вот по поводу некоторых центральных университетов есть вопросы, но это же не Луганск. не интересно
Хто вирішує і чим мотивують надати 40 чи 45% студентам бюджетникам стипендії.Дуже цікавить,бо якщо 40%-пролітаю,а якщо 45%-то вхожу.
40% це нормально,чув буде 25%
Не слухам надо верить, а документам. На сайтах университетов должны быть выложены правила назначения стипендий. Там и почитайте.
http://www.lawportal.com.ua/poluchenie-stipendii.html
Ну так себе статья. Общие фразы. Есть ошибки. Например написано, что в рейтинге участвуют все студенты дневного. На самом деле все бюджетники. Лучше читать на сайтах ВУЗов.
Якщо в Україні так багато діток, які мають пільги, то слід для такої категорії створити окремі кафедри у декількох ВУЗах. Помоніторити на які спеціальності найбільше пільговики подають заяв і відкрити відділення для пільговиків. І конкурс на ці напрямки лише серед пільговиків. Хочуть вступати за іншим напрямком навчання, то йдіть на загальних умовах. Не має ПІЛЬГОВИХ знань! Єдиний конкурс для всіх! А пільги надає держава на оплату квартири, допомогу повтраті та ін. А на навчання пільг не повинно бути. У всіх права на навчання повинні бути рівними! Згідно конкурсу!
согласна, льготников нужно поддерживать материально - бесплатное общежитие, социальная стипендия и т. п.
ненене, никаких льгот и "бесплатного". только должна быть адресная финансовая помощь (на общежитие, на еду, и.т.д.), иначе будет как с долгами за ЖКХ.
социальную функцию должно выполнять государство, а не общежитие.
Допомогти з репетиторами чи грошима для репетиторів було б набагато справедливіше.
Частіше всього репетитори, самі по собі нічим не допомагають, без бажання дитини здобувати знання жоден репетитор не дасть достатню підготовку, а якщо є бажання дитини отримати знання то інформації з інтернету достатньо щоб пристойно скласти ЗНО можливо не на 190-200 балів, але на 160-180 дитина зможе отримати знання з інтернету...
Не правда,допомагають
Допомагають лише при бажанні дитини навчатися. В усіх інших випадках марна трата коштів.
Тут Ви праві
знаєте, я працюю в школі вже багато років. на моїй пам'яті був учень з дуже бідної сім'ї. жодного репетитора. але він отримав золоту медаль, вступив до інституту на бюджет. зараз працює в Китаї. вільно володіє англійською. не все вирішують репетитори!
Молодець хлопець.
Ic система вступ більше не буде відновлюватись
чому?звідки така інфа?
Останній раз оновлена 9.08.1.30
Що означає коли пише " До наказу " і прізвище виділене синім із жовтою лінією ?
хороший цвет , как наш флаг , что вам не нравится?
Будете навчатись.вітаю
Роз'яснення кольору в кінці списка
Або ось так: " Тату, йди на АТО, а я тим часом буду бити байдики, не вчитись, адже буду мати привілеї навіть при балах ЗНО 115".
Вспомнилось социальная реклама "Тату, тебя чекают вдома,не перевищуй"

А тут:"Тато, тебе чекают в котли"
А ви йдіть на АТО. Будуть вашим дітям пільги. Може ще загинете, як герой, тоді точно будуть. Я не проти. Хай собі мають. Вони нас з вами захизають
Захищають. Просто пишу з телефона
Я проти них(батьків) нічого не маю, я кажу про їх дітей, які не вчаться, знаючи що батько заробить пільгу.
Ты вначале отравь отца в АТО, попереживай за него,отметь выпускной без папы т,к, он лежит в госпитале,а потом рассуждай на такие темы.
Ти батьком оправдовуєш свої низькі бали?
Почему ты решил,что у меня низкие баллы? Но ,поверь,очень часто хотелось все бросить и ничего не делать,так переживала за отца.
А в мене його в принципі немає, точніше він живе у другій сім'ї, допомоги немає від кого чекати, маму свою я не підвів - я на бюджеті.
пффф , бали низькі...Толку з того якщо половина з вас "щирих українців" розмовляє російською...Тут не твої бали вирішують.Понаїде бидла , яке прийде і буде качати.Мала б совість , говорити державною мовою , тим більше тато учасник бойових дій.
При чому тут мова? Плутаєш мух з котлетами. Вона ж зараз не на держслужбі і не на роботі , якою мовою хоче, тою і пише.
Патриотизм тут не до чого .
Я о том же. Преклоняюсь перед героизмом пап. Но 124 балла ЗНО по математике и экономфак университета Шевченко это уже перебор. Неужели в других вузах, менее рейтинговых, этой девочке было бы некомфортно?
Это уже полное нивелирование образования. Это же топовый вуз.
До першої сесії повчиться, і на цьому навчання закінчиться.
Просто мой муж когда-то закончил экономфак, мы оба выпускники университета Шевченко, у меня другой факультет. Мне очень жаль, мне стыдно и обидно, что теперь в лучший вуз страны, на престижный факультет можно пройти с такими баллами. Позор МОНУ.
А потом доктор сделал операция не удачную , простите родственники у доктора папа погиб в АТО , это же ничего страшного вы же не обидитесь правда .....доктор льготник ((((
Так и будет.
Не кончится они там будут этим спекулировать((родителей позорить
Всех льготников держут на стипендии даже с двойками, их вытягивают на тройки. Я это уже видела.
121 з матана , 150 конкурс , з класу складом 28 осіб , я і 4 людини пройшло на бюджет.
Незрозуміло висловлюєтесь.
Дуже гарно вмієте сформулювати речення та висловити свою думку. Браво!)))
Який вуз?
Я думаю справедливим у даному випадку булоб замість окремого конкурсу та зарахування за квотами добавляти певний коефіціент так, як я описав у темі нижче, тоді і шана батькам -захисникам і дітям прийшлось би вчити ЗНО та вибирати ВУЗЯ який би відповідав їх можливостям та здібностям до навчання...
Ну от невже така думка не може прийти в голову чиновникам МОН? Чи вони не головою думають? Дякую Богові, що син вступив минулого року. Бо стільки принижень для розумних дітей як цього року ще не було.
Тоді зменшується можливість корупційної складової, тих хто приймає документи про квоту. Ще булоб добре відмінити усілякого роду додаткові бали, оскільки якщо дитина дійсно виграє олімпіаду по якомусь предмету, значить вона добре підготовлена і без усіляких проблем здає добре ЗНО з цього предмета. Якщо дитина закінчила курси при університеті, значить отримала певну кількість знань і також здасть добре ЗНО, а так виходить відправивши дитину на підготовчі курси(платні у більшості випадків) батьки тупо купують додаткові бали, а не плотять за знання, якось так виходить...
Моя думка, що має бути результат ЗНО і більш нічого.
льготные места не выше техникума!!!
Высшее образование только по умственным способностям!!!
И свободу попугаям((((((((((((((
Пільгових місць взагалі немає бути, а от пільговий коефіцієнт, який не добавляє безпосередньо бали а примножує зароблені дітьми на ЗНО бали, не більше +10% це дасть їм певну перивагу при вступі і унеможливить вступ зовсім "слабких" абітурієнтів...
Родители льготников хотелось услышать от ваше виденье дальнейшей учебы вашего"чада" в ВУЗе , с балами 109 , 113, 128,среди детей с минимальным баллом в группе 187?
Також хочу почути точку зору батьків дітей з квотою з Вашого прикладу. Повторюсь в одному з моїх постів нижче про це я вже писав.
Поверьте, родителей этих чад наше с Вами мнение меньше всего интересует (((( Мне кажется, ихздесьнет.
Тоді можливо самі квотники з невисокими балами зможуть, щось написати з цього приводу?
Квотникам н@ср@ти,вони вже зараховані,тут білше ті хто не пройшов на бюджет
Чому Ви так думаєте, мій син пройшов по першому приоритетові на бюджет в той виш куди хотів, без усіляких квот та сільських коефіцієнтів, додаткових балів за курси та олімпіади можливо не в самий престижний ВУЗ України зате у нас в місті, а отже і гуртожиток не потрібний... Але мені цікаво вислобити свою точку зору з того чи іншого питання, та почути(прочитати) інші думки...
Додам ще одне, такої брудної вступної компанії мабуть ще небуло, як в цьому році, а все із-за того, що немає чітких правил та довіри до МОНу...
І на завершення побажаю всім взаїмоповаги, адже той хто не навчився поважати інших, не заслуговує на повагу до себе...
Нет разницы особой 109 балов или 187. Если ниже 200 -все ДЕБИЛЫ
200- не може бути. В атестаті по любому підмохлювали. 12 з усіх предметів - це куплено.
А что за пильги у многодетных семей? Тоесть кто то настругал детей и теперь получает бонусы за мой счёт? Что за дела? Это не я забыл вытянуть, это не мне было лень идти за презервативами, это не я решил что "ещё одну рюмку норм".

То были чернобыльцы в третьем поколении,то какие то сельские коофициенты, завтра будут льготы для тех, кто родился в мае. Что за дела? Поступайте честно в универ и общагу или идите на завод гайки крутить или свиньям в селе хвосты. Хз что делают в деревнях
Почему вы говорите ,,чернобыльцы в третьем поколении,,?Мой сын в этом году закончил школу.Имеет удостоверение ребенка,который пострадал от Черном.катастрофыЕго отец инвалид 2 грМы не пользовались льготами(их забрали)Отец был в Чернобыле 6 мес.Таких детей совсем мало,а льготы им не положены.Отцы выполнили свой долг,когда была опасность,а детям теперь помощи нет.
Каким образом пострадал ребенок? Отец да- ему и льготы. Точно также сейчас с атошниками, отец под пулями, ребёнок на дискотеке, папа старается для него.
А кому платити за навчання, по контракту, хіба не батькам??? Ось вам і льготи для батька, який під кулями захищає Україну...
Але нехай і син не нахабніє за рахунок батька, достойно вчиться і здає на високі бали ЗНО. Чомусь не помітно дітей з високими балами і при цьому з пільгами, тенденція така,- як тільки низький бал, так відразу : АТО, Чорнобиль, багатодітні. Багатодітні з високими балами, це взагалі нонсенс.
Мої всі троє здали на високі бали, вище190 і що. Ми теж багатодітні
То ви одна багатодітна на всю Україну з розумними дітьми.)))
Тому набагато справедливіше було б давати певний коефіцієнт до конкурсного балу накшталт цьогорічного СК, у певному розмірі наприклад 1,05 чи навіть 1,1 тоді чим ліпше здає дитина ЗНО, тим краще, при цьому щоб вона брала участь в загальному конкурсі, це дійсно дало б їм більше можливостей на вступ чим "не льготчикам" та зовсім унеможливило вступ "неуків" які ледве-ледве здали ЗНО на спеціальності з високим пороговим балом.
Можна й так. Але тоді невдоволених буде ще більше
Поясніть чому?
Мой ребенок ,,чернобылец,, И балы не низкие (185)Поступили без льгот.Такие дети стараются учится,зная,что отец не может оплатить учебу.,т к пенсии едва на лекарство хватает
ребенкам чернобыльцам как минимум за тридцатник уже или долго вынашивали?
Читайте внимательно:,,в этом году закончил школу,,Ребенку исполнится 18 лет Имейте уважение к старшим людям
пострадала вся Украина, кто больше, кто меньше. Ликвидаторы....согласна что нужны льготы , а остальные примазываються на льготы, на которые не имеют права
Почему Вы считаете,что дети ликвидаторов не имеют право на льготы?Они - не остальные и не примазываются.Это их отцы в 1986_ 1990г рисковали собой и их никто не спрашивал хотят ли они туда Отцы потеряли здоровье, стали инвалидами.Для детей льгот даже при оплате общежития нет.Вот вам уважение Отец имеет пенстю3000 тыс.,а 600 гр. Нужно отдать за общагу.
А где вы видели льготы на поступление у многодетных семей? Раньше было право на первоочередное зачисление при одинаковом количестве баллов
Что-то не пойму какие льготы у многодетных.в 2015 поступал крестник из многодетной да ещё и к тому же кум умер в 2012, и кума сама осталась с детьми. Пенсию они получают, а льгот при поступление у него не было. Пошёл на контракт. Вынужден был вместо учебы работать т. к. не хватало денег. Учебу завалил. Сейчас восстанавливается на заочку. Вот вам и льготы. При поступление подал все доки, но на бюджет не попал.
у лузеров уже крышу рвёт, сами придумывают оправдание своим неудачам, сначала СК им мешал, хотя там всего 2-3 балла, теперь многодетные... Мы тоже многодетная семья, старший сын поступил в прошлом году на бюджет только на основании ЗНО, никаких доп. баллов и льгот не было
А проживание в общежитии разве не по льготам?
первоочередное поселение в общежитие, а что вы подразумеваете под проживанием по льготам? К тому же абсолютно все студенты имеют право на субсидию
Воооот, первоочередное и есть привилегии.
Откройте Закон "О защите детства" и перечитайте статью о льготах для многодетных семей, их можно пересчитать на пальцах одной руки. А о наличии свободных мест в общежитиях ВУЗа нужно было узнавать до того, как подавали туда заявление. Мой сын учится в Харьковском ВУЗе и я не слышала о проблемах с поселением в общежития, так что своим законным правом, а не льготой, как вам кажется, мой сын не воспользовался.
От у тому то і справа, що занадто багато "законних" прав виникає у пільгових категорій студентів, як правило перед виборами до ВР, які немають як правило жодного сенсу в реальному житті...
что то вы смешали мухи с котлетами в блендере, при чем тут выборы? у многодетных вообще практически все льготы отменены, из реально существующих только бесплатный проезд и тот сильно ограничивается перевозчиками
Ось Ви і підтвердили мої слова "законний" статус є, а по факту - бла-бла-бла, те х саме стосується і дітей ліквідаторів аварії на ЧАЕС та ін.
зато кому то многодетные дорогу в общежитие перешли
причем здесь дорога? А льгот многодетным вообще не надо никаких давать. Головой надо думать. а не жопой.
А ещё точнее не жопой , а тем местом каким рожают по .....надцать детей. Потом требуют привелегий, так вы для себя рожаете, кому нафиг нужнитваши голодранцы.
Велика сім:я це добре. але не треба кричати що от ми баготодітні. то нам пільги . нарожола то утримуйте своїх дітей. А то виходить що хай держава. Але ж держава -то і є весь народ. який податки платить.
У багатодітних нема жодних льгот щодо вступу, заспокойтесь
еще раз повторяю - в нашем государстве нет НИКАКИХ реальных льгот для многодетных. Успокойтесь уже!
наплодять, а потім всі должні їм
І хвала богам, а то наплодять голоти і просять потім допомогти.Йдіть нафіг багатодітні, хто б мені допоміг..?
А що конкурса на контракт нема? Вузи просто набираю ліцензований обсяг і все?
Вообше то да.
У топових за конкурсом.
ні, не за конкурсом. Знаю особисто людину із балом 157, ще 12 липня ця особа подала документи на контракт у Шевченка. Прийняли
12 июля он мог подать заявку, но никак не документы.
а бакалавр це повна вища зараз чи ні? спеціаліста ж анулювали
Магістр - повна вища.
Бакалавр - да
Магистр это уже научная степень.
Бакалавр це рівень колишніх технікумів, а магістр це рівень колишніх інститутів та університетів. От уявіть прийшли на співбесіду двоє,- один з дипломом бакалавра, інший магістра, як вважаєте хто в приоритеті?
Племянник директора
Что племянник директора?
В дійсно нормальних компаніях, директор свого племінника взагалі б не взяв на роботу...
Ну ты лол. Возьмут того, кто умеет рационально мыслить и решать поставленные задачи. дипломом можно подтереться, особенно если эти диплом получен в украине
А що тоді молодший спеціаліст?
Ось ссилка з вічки: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%81%D0%B2%D1%96%D1%82%D0%BD%D1%8C%D0%BE-%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%96%D1%84%D1%96%D0%BA%D0%B0%D1%86%D1%96%D0%B9%D0%BD%D1%96_%D1%80%D1%96%D0%B2%D0%BD%D1%96_%D0%B2_%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%96
По факту
молодший спеціаліст_ неповна вища;
бакалавр-базова вища;
магістр-повна вища.
Ось вірно , я так і спочатку написала магістр - повна вища.
Але вона у більшості випадків потрібна виключно, якщо ти хочеш поступати до аспірантури та залишатися в наці. На практиці ступеня "бакалавр" достатньо, на перший план виходить, як досвід роботи так і професійні здібності, та здатність вирішувати поставлені завдання...
Це поки що зараз, хто ж знає що буде далі, по яких критеріях будуть оцінювати через років 10, а може у магістрів буде вища пенсія? Я вважаю що треба скористатися шансом магістратури.
А от у мене з приводу пенсії взагалі інша думка, з теперішніми тенденціями в пенсійній реформі, - наше покоління(батьків теперішніх абітурієнтів вік +-40р)50/50 що буде отримувати пенсійне забезпечення від держави, а покоління наших дітей теперішніх абітурієнтів та студентів, процент вірогідності пенсійного забезпечення від держави я б не дав і 20% можливо лише ті будуть отримувати від держави хто буде працювати все життя в державних установах, а соріш за все самому прийдеться думати про свою старість(заощадження, недержавні пенсійні фонди, накопичувальне страхування і т.д. т.п.)
Ага накопичувальне страхування. Потім цих коштів вистачить хіба що на 1 хлібину.
бакалавр (як і спеціаліст був) то була базова вища?чи все таки щось змінилось?
Спеціаліст вище бакалавра.
спеціаліст відносилась до повної вищої...
А колледж - это какой уровень?
молодший спеціаліст, неповна вища освіта...
На какой курс можно поступить в вуз после магистратуры на другую специальность?
На магистратуру на другую специальность.
Нижче почитайте.
Коли обновиться ic конкурс
Такой вопрос. Если в ВУЗе на определенную специальность есть только бакалавр, а магистра нет. Как дальше учиться на магистра и есть ли в этом смысл?
На магістра можете вступити до будь-якого іншого вузу, де є ваша спеціальність. А ще може статися, що поки ви отримаєте диплом баклавра, то у вашому вузі відкриють магістратуру
На магистра в другой вуз. А смысл есть, еслихотите нормальную работу.
И будет два диплома из разных ВУЗов. Это прикол. Спасибо
Так багато роблять. Навіть якщо є магістратура там, де вчився на бакалавра, а беруть і вступають на магістра в інший вуз. Наприклад, міняють місто.
Навіть вступають на магістра на трохи іншу спеціальність. Це не прикол. Це нормально.
А ще буває вчився на контракті, а на магістра вступив на державне.
А якщо закінчив бакалавра на державному то на магістра тільки контракт,чи можна теж на державне ?
Можно. Вы имеете право учиться один раз на бюджете на каждом уровне образования.
В списках на мою спеціальність 20 чоловік. я на заочку, без бюджету. У половини написано допущено, у половини рекомендовано(контракт). Що це значить?? Тих хто рекомендований, не поступлять? Немає змоги подзвонити в пк, там городьский телефон вказаний. Буду дуже вдячна всім, хто дасть відповідь!
Рекомендовано це якраз вступлять
Навпаки хто рекомендований - ті вже можливо навіть подали документи. Допущений всі інші... В мого сина допушений практично по всіх спеціальностях де подавав заяви, хоча вже зарахований на стаціонар, напроти тієї що зарахований вказано - "До наказу"
А що таке городьский телефон?)))
Мабуть людина мала на увазі міський номер телефону, а у нього на рахунку немає коштів, щоб зателефонувати...
Та я розумію що вона мала на увазі. А в селі сільський? Правильно називати - стаціонарний.
Просто всі відвикли вже від назви "стаціонарний"
Не зовсім з Вами погоджуюсь, номер закріплений за певним населеним пунктом. А стаціонарний той що закріплений за однією точкою координат. Є ща радіотелефони, база яких стаціонарна, а трубка може певний час перебувати в іншому мосці та CDMA, які взагалі не закріплені за певним місцем хоча мають міський можливо сільський номер, того і поняття "стаціонарний" практично зникає з обіходу..
СК такий, як він подається сьогодні, можна порівняти з наданням однієї безкоштовної процедури для важкохворого, якому треба таких процедур 10. По суті нічого не міняє, все одно не виживе.
100%,те саме з олімпійцями буде
Хто знає! Коли будуть відомі державні місця у медколедж Гаврося м. Київ?
В ІС Конкурс досі не стоїть відмітка про оригінали документів, хоча ми їх вже здали давно.
В мене теж саме?
на сайті ВУЗу подивись
ІС Конкурс знову не оновлюється. Хто знає чому? адже зарахування на контракт продовжується і багатьом добре би було бачити, а скільки вже заяв подано.
Місця заповнюють, може.
значить в цьому році так всім вигідно, МОН не вимагає і вузи не спішать ні статуси змінювати ...а звідки 1С КОНКУРС має взяти інформацію якщо у вузах (за винятком деяких)й досі не спішать подавати реальну картину....
Это делается специально. Не хотят набирать людей с низкими баллами. Психологически давят. Не многие рискнут будучи на 555 месте подать оригиналы туда где ЛО 50-60
Сільська вчителька 10:36 10.08.17 Відповісти
Щоби хто не говорив, але логіка у введенні СК дещо є. Я працюю в сільській школі і тут навчалися мої діти. Прекрасно склали ЗНО, поступили, а старші вже закінчили топові столичні вузи на червоні дипломи. Але, шановні, ви не знаєте, як важко навчатися здібним дітям в сільській школі, коли рівень деяких дітей настільки низький, що... А тепер візьмемо ліцей, гімназію, чи ін пристойну школу, де вчитель викладає матеріал і, як кажуть пішов і пішов далі. А тут приходиться сидіти на елементарному, щоб хоч чуть-чуть тягнути слабших дітей. Ну і друга проблема. Не завжди сільські діти мають найкращих педагогів, чи викладачів у яких можна повчитися. Тут запитань дуже багато...
А чи оправдані додаткові бали за олімпіади, чи ман 10 балів, особливі успіхи 20 балів, спортсменам по 200 балів за два предмети на вибір, за підготовчі курси по 10 балів. Це не 2-4 бали за СК. Можна сказати, що олімпіадники і спортсмени заслужили, так вони за це отримали, хто гроші, хто цінні подарунки. Здавай ЗНО і поступай.
Стільки 200 бальників ще світ не бачив, як цього року. Де ж то стільки олімпіад було?
В день открытых дверей вуз проводил свою олимпиаду. Результат: зно не выше 189+ олимпиада. Итог: КБ 197 и Шева.
А де олімпіада, там можна щось придумати (НАПРИКЛАД КУПИТИ)
Сложно сказать, поскольку в нашей стране все возможно. В данном случае подкупа не было, хоть это не мой ребенок, знаю100%. А в 2013 был случай когда купили результаты Всеукраинской олимпиады.
Ваши дети явно не участвовали даже в школьных олимпиадах , что такое Ман вы тоже мало понимаете, тогда бы такое не писали ((( дети молодцы 10 баллов поверьте заслуженные , я свою например не могла заставить поучаствовать не в олимпиаде , ну ещё в младших классах ездили на городские ,Ман специально черти что написала , чтоб Ее оставили в покое , так что не надо писать глупости((
І волімпіадах брали участь і в МАНі було діло колись. Ну на Всеукраїнській не дотягнула дитина до диплома. Її Рубльов не вчив, чи ще хто там готує до олімпіад
В сільській школі тую здібну дитину так затягають інколи, що часу вчитися обмаль. Конкурс -йди, співати треба-йди, олімпіади - чуть не всі йди (бо хто піде) і т д
А в нас на уроках деяких вчителів хлопці дозволяли собі грати карти, чи ще чимось займатися. Вчителька, замість вести урок, змушена була їх приводити до порядку. А це час. А хлопцям що. Вчитися не хочуть, або не можуть і лишень би час уроку швидше пройшов. А ви кажете(((
Хоч тут на форумі анонімно про це можна сказати. Звичайно, коли в класі розумні діти, є здорова конкуренція і всі вчаться, тоді урок ефективний. А в такому випадку, як тут описано, як навчатися здібній дитині?
Поверьте,в городских школах тоже самое. Или вьі думаете,что бестолковьіе и балованньіе только в селе
Двома руками за сільський коефіцієнт, хоча сама з міста. Врахуйте хоча б те, що сільські вчителі не займаютьсярепетиторством, а їздити у місто не так просто, хоча діти це роблять. Як не крути, але більшість міських дітей відвідують оча б одного репетитора. Індивідуалні заняття з окремих предметів (наприклад, іноземна) необхідні, якщо ти не навчаєшся у профільному класі і Бог не наділив тебе унікальними здібностями.
в сельских школах в принципе нет профильных классов, и я уже писала, что в сельских школах острый недостаток учителей. Один учитель может вести 3-4 предмета далёких от его профиля, это равносильно, что слесарь будет учить детей физике. Но в то же время сейчас практически в каждом дворе есть интернет, что расширяет доступ детей к знаниям, и кто захочет, тот сможет к ЗНО хорошо подготовиться. Нужно только направлять этих детей и поддерживать их. СК действительно не очень существенный по сравнению с доп. баллами за олимпиады, МАНы и т. п. В прошлом году родители возмущались дополнительным баллам за подготовительные курсы, так как они тоже были весьма существенны. И результатом всех подготовительных курсов, олимпиад и т. п. должны быть прежде всего высокие баллы ЗНО, а не поощрительные за участие, к тому же уже ни для кого не секрет, что у кого есть деньги, тот и имеет доп. баллы.
Ви в точку
нам бы в МОН, но не берут))))
Я з районного центру. Звичайна школа. Не дуже чим відрізняється від сільської. Одна дівчинка поздавала ЗНО на досить високі бали. Не 200 але 180-190. Сиділа така собі сіра мишка. ніде ні в чому не приймала участі, контрольні писала так собі 8-9 балів, гралася з меншими дівчатами в носового платочка у дворі до 11 класу та інші дитячі ігри. Ніде ні в чому (ніякі олімпіади, ніякі конкурси, ні КВН, ні дебати з права) Розумієте? До репетиторів не ходила, бо немає коштів. І як результат всього здала досить таки непогано. А моя - на всі олімпіади районні(результат- призові місця), на деякі обласні, КВН, на всі шкільні заходи сценарії готувала, шкільні газети, парламент, член обласної ради старшокласників, заміняла вчителів у молодших класах і при тому не ипросто посидіти, а разом з їх вчителькою готувалася до уроків ну і таке інше, навіть не перерахуєш всього. І що? ЗНО здала не так як хотілось би. Недовчила, часу не вистачило, дуже хвилювалась, сама не розуміє чому правильні відповіді закреслила і відповіла неправильно. Але маємо що маємо. Що ж тепер скаржитись. Будемо навчатись на контракті.
Сельским к нужно бьіло поддержать тех детей, которьіе в село свое вернуться учителем, врачем, агрономом. А так опять из села детей вьіманили, потом опять ноют,чтр в селе учителей нет. Замкнутьій круг.
Совершенно верно
Знаєте,краще б держава тепер забезпечила цих дітей із села додатковими якимись уроками,вчителями і т.д,але не зарахунок того,хто і звідки. Не справедливо це! Не таким чином треба підтримувати дітей,не забираючи тупо бали лише через те,що ти з міста... Не придумали іще певно нічого кращого. Це ж простіше-забрати в одних,а приплюсувати іншим.
А хіба у вас забрали бали? Просто порадійте за дитину, якій додали 1-2 бали. Будьте великодушні. Життєва істина: хто віддає, тому повернеться вдвічі більше.
Нужно ввести еще одну профессию в педагогике ====учитель для сельской местности.
Так щось таке було вже в проекті. Ну так ні на чому і не зупинились.
А може міським дітям присвоїти СК, якщо вони в село поїдуть працювати. А що розумній дитині вже заказано жити в селі, а дуракові, який здав на 120-140 і ниє зараз- в місті. Нехай теж іде в село попрацює
Більшість дітей з села-балувані ,батьки за кордоном ,атестат купили (підтягнули) медалі,олімпіади теж,а ЗНО здати не можуть.От і натягують різними СК.Потім ці нещастні дітки приїзджають до міста,прогулюють пари бо знають,що батьки підкинуть професурі бабла,і дальше учаться.
А потім кладуть той диплом на поличку і їдуть з батьками на заробітки
Ні, не більшість. Це хіба що на Західній.
Подавіться ви західною Україною. Тут багато розумних дітей і у селах і в містах. Та й ще патріотів своєї країни)))
Вибачте, ніхто не хотів Вас образити. Я дуже люблю Західну Україну і людей які там живуть. Я мала на увазі, що з робочими місцями там туго, тому діти і вимушені їхати. Не всі ж можуть залишитись у місті де навчається.
Як діти з села можуть бути балувані ???? Працюють на рівні з дорослими і до ЗНО готуються. Це в городі такі дітки- більшість часу в інтернеті
Еще и какие есть балованіе.
Балованые
Де Ви бачили сільських дітей балуваних?
Все покаже перший курс,переважно відмінники з сіл сідають нижче середнього
Навпаки. Діти зі сіл стараються, бо хочуть чогось добитися в житті. А міські вже багато чого мають, там квартири, можливо і роботу. І в кінцевому випадку успішність дитини сільської краща. Не треба говорити тут про тих у кого балм нижче 140. На 190 і вище здають здібні сільські учні
А ваша Галя балувана! )))
Если подал уже документы и зачислен то уже не заберешь? и до какого числа еще можно на кантракт
до 12 серпня
На контракт дозарахування відбуватиметься до 30 серпня і навіть до середини вересня за наявності місць. Телефонуйте у приймальні комісії.
За кантракт понял,так а забрать документы как еще можно? зачислен на бюджет уже
забрать документы можно в любой момент, это же ваши документы и никто не имеет права у вас насильно их забирать и удерживать. Обратитесь в деканат факультета, куда зачислены, возможно придется писать заявление
Якщо зачислений на бюджет, то (блін) вчися. Місце забрав, а тепер ая-яй, о-йо-йой
если бы у нас не были такие тупые правила по приоритетам я еще должен блин расставлять,то было бы все норм,
По ходу, тупий ти
Подскажите пожалуйста, документы уже подали в вуз на контракт, но деньги еще не платили, а теперь передумали и хотим в другой вуз, вопрос:можем забрать документы?
Попробуйте. Ваше право,хоча віддавати не захочуть, бо втрачають контрактника, а це гроші)))
Документы отдали без проблем, приехали в другой вуз, там ответили, что уже мест нет((, не смотря, на то, что в личном кабинете статус рекомендовано контракт появился всего пару дней назад...
Не місць немає, а ваш рейтинг занизький для того напряму, інакше не мають права вам відмовляти, а мають відмовити вступнику з низьким рейтингом.
А якщо я із багатодітної, то мені гуртожиток без черги?
по закону - да, как по факту будет - кто знает
только имеется в виду первоочередное поселение, т. е. если мест хватает не всем, то вас должны поселить в первую очередь
Із багатодітних поселяють в першу чергу, тільки довідку про склад сім'ї треба
1... 575 ...996