Зачекайте...
Головна → Гостьова книга

Новий коментар

Середній бал мого атестата неправильно вказано, що я повинна робити?
Якщо після подання заяви вступник виявив помилки в електронному кабінеті, то для їх виправлення йому треба звернутися до приймальної комісії закладу освіти, куди подано заяву. Про це повідомили у прес-службі Міністерства освіти.
http://osvita.ua/vnz/consultations/61409/
Шо означає "м" у першому стовпчику?
Або молодший спеціаліст. Залежить від кількості крапочок під літерою. Якщо крапка одна, то це молодший спеціаліст (технікум, коледж), а якщо крапок 4, то магістратура.
Не розумію суті рейтингового списку КНЕУ! ЩО за безладдя там відбувається? Абітурієнти розміщені як випало, навіть не в алфавітному порядку. І в порівнянні з п'ятницею, взагалі поміняли всіх містами! Немає ні кількості бюджетних місць, ні бал диплому не стоїть! Чи там кількість бюджетних місць дорівнює кількості тих абітурієнтів, які проплатили?!
Приведіть приклад, де саме безлад?
Бакалавр на основі молодшого спеціаліста. Спеціальність "Облік і оподаткування"
Та яка різниця, в якому порядку вони зараз розташовані? Все одно, рейтинг буде сформовано лише після фахових випробувань (іспитів). Ось тоді всі і вишикуються за порядком своїх балі.
Обработанные заявления размещаются НЕ в алфавитном порядке, а согласно рейтинга.
Не завжди. Якщо не всі дані для формування рейтингу отримані (не складено іспит, творчий конкурс), то можуть розміщуватись в довільному порядку - за алфавітом, за часом подання заяви, за балом документа про освіту і т.д.). Що, власне, і відбувається наразі у вказаному списку
Специальность "Облік і оподаткування", указанная автором вопроса, не подразумевает творческого конкурса и т.д.
Так-так, але там інше - на базі ОКР молодший спеціаліст зарахування на скорочену програму відбувається на підставі фахового іспиту.
Юлія Кудря:
Доброго вечора) Можете мені, будь ласка, пояснити, як відбувається розподіл на контракт. Дивилася рейтинговий список за 2017 рік і я нічого там не розумію.Наприклад, є дві людини з першим пріорітетом: 1- КБ 163, 2- 160, 1 не рекомендовано до контракту, а 2 рекомендовано. Як це так?
Вибачте, доброго дня, просто я скопіював з чату, а не подивився.
На контракт нема ніяких пріоритетів, беруть за рейтингом, а по-факту, беруть усіх, хто здатен заплатити.
Просто везіть документи.
Коли їх везти? Прямо зараз?
На контракті добір - тобто, зарахують всіх, не залежно від рекомендацій, хто привезе оригінали документів і заплатить. А люди, про яких Ви кажете, мабуть, вступили на бюджет за своїми нижчими пріоритетами. Або пішли на контракт в інші ВНЗ. Зазвичай, рекомендації на контракт виш роздає або всім гуртом, хто не на бюджеті, або, взагалі, нікому (ліньки клацати навпроти кожного ту рекомендацію), тому спочатку переконайтесь, що Вам вистачає місця, і везіть документи, не чекаючи рекомендацій.
АДМІН!!!
На сайті оЧуПяТкА...
У рейтинговому списку за 2018...
Конкурс у 2017 роцИ (рос.)
Потрібно...
Конкурс у 2017 роцІ.
Я тут прочитав, що на контракт можна документи вже вести, це правда?
Та можна. Маєте право відразу покласти свої оригінали кудись. Але навіщо так поспішати? Зачекайте розподілу бюджету, а раптом чудо? Якщо ЛО на напрямі великий, то на контракт візьмуть всіх, хто схоче, а якщо місць мало, то зараховуватимуть згідно з рейтингом, а не за принципом хто скоріше. Тому немає жодної різниці, зараз везти чи разом з усіма.
Чи є вірогідність пройти на контракт, якщо бали зно 170+ , а з англ 130, але на спеціальність на яку я хочу, складові мін. балу з англ - 150
Дивлячись, на скільки престижний виш. Подивіться на минулорічні зарахування.
Если они выставили минимум по английскому 150 баллов, а у вас 130, то вы не сможете принимать участие в конкурсе. Не подавайте туда, просто потеряете одну заяву.
Не втратить. Не допустять до конкурсу і все. Але Ви праві, кидати туди заяву - без толку.
В тому то і річ, дивилася минулі роки, хлопець пройшов на контракт з мінімальними балами на цей факультет
Тоді не було обмежень
У 2016 році?
Прочитайте умови вступу уважно. Вони щороку різні. Іноді буває, що всередині вступної кампанії скасовують якесь обмеження (здається, саме в 2016-му це і відбулось на медицині, а може в 17-му, не пригадаю.) Тобто, на початку встановили поріг в 150 балів , десь числа 20-го липня скасували це обмеження. В результаті більшість вступників вже подали максимальну кількість заяв і не змогли скористатись поблажкою...Може, то як раз той випадок?
Якщо я передумала вступати у ВУЗ, де подала заяву з 1 пріоритетом, то чи можу я скасувати заяву(без права подання нової заяви) та вступити за 2 пріоритетом?
Так! Тоді найвищим пріоритетом у Вас буде 2-й. Але зачекайте скасовувати, Ви ще маєте час до 26 липня, а раптом знову передумаєте? До речі, ніхто не гарантує, що Ви вступите саме за своїм найвищим пріоритетом, хіба що у Вас ЗНО 190+.
В цьому році є складові конкурсного балу, як в минулому? Наприклад, якщо заходити на вступну кампанію 2017, на будь-який факультет, то в складових конкурсного балу вказано предмети та мінімальний бал до них, а в цьому році немає ніякої інформації про мінімальний бал, це означає що в цьому році немає таких критеріїв з мінімальним балом?
Є, на сайтах університетів треба дивитися
Не можу знайти, можете скинути сайт, де можна подивитися цей мінімальний бал в університеті Шевченко
Яка спеціальність?
Якщо цікавить мінімальний бал в Шеву, то ЗНО не дуже гарно здали, то чи варто туди палити заяву
На контракт чому б ні. Досвід минулих вступних кампаній показує, о навіть в най-найкращі виші на найтоповіші спеціальності на контракті, зазвичай, недобір, тобто, залишаються вільні місця ліцензованого обсягу. А умови вступу є на сайті кожного вишу, там і треба вичитувати. Якщо ж ліньки перечитати кількадесят сторінок, то за вас того теж ніхто не зробить.
Чому в колонцi бал атестата стоiть може стояти 0
Наприклад, абітурієнти-іноземці. Вони не мають українських атестатів.
Чому на сайті abit-poisk.org.ua у деяких ВНЗах у максимальній кількості державних місць написано "0",але на сайті МОН у документі про розподіл бюджетних місць вказана кількість,наприклад,10?
Наприклад? Цікаво подивитися
Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенка-Карого
Загадочный вуз))) надо спрашивать в ПК
Так це пов'язано з роботою ПК,чи насправді немає бюджетних місць?
Все залежить від того, яка пропозиція закрита чи відкрита, бюджетна чи ні і від широкого конкурсу, може бути і 10 , а може і жодного
Пропозиція відкрита
Тоді все вирішить широкий конкурс
Загадочні не ВУЗи, а студенти, які не читають правил вступу
чому ж так доооовго не оновлюють рейтинг??????
На вступ.освита.юа вранці вже оновили, і до 21.00 обіцяють ще раз оновити, а тут останнє оновлення аж вчора було
Та яка різниця, майте терпіння. До 26 липня картина зміниться ще кардинально, перші 3 дні подання заяв мало про що говорять. Та й минули часи хвиль і добору, коли можна було вплинути на ситуацію прорахувавши шанси і поклавши оригінали в потрібному місці в потрібний час. Добір лише на контракті, а туди і так вступлять без проблем 99.999% абітурієнтів. А про можливість вступу на бюджет скоріше підкажуть порогові бали широкого конкурсу, а не рейтингові списки.
"Вступники, які отримали рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування на місця державного або регіонального замовлення до 18.00 години 06 серпня."
Джерело: http://osvita.ua/vnz/consultations/19477/
До якого числа приймають оригінали на бюджет?
Анонім 19:17 16.07.18 Відповісти
"Вступники, які отримали рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування на місця державного або регіонального замовлення до 18.00 години 06 серпня."
Джерело: http://osvita.ua/vnz/consultations/19477/ Це мала бути відповідь на Ваше питання.
Що робити якщо показує одну спеціальність два рази? На яку саме подавати заяву?
Мабуть, там різні спеціалізації. Уважно прочитайте)
Спеціальності вказані ідентично. Навіть голови приймальної комісії, і номера телефону і е-майл однакові
Бывает одна специальность в одном вузе, но на разных факультетах
І навіть на одному факультеті, але різні id
Не "спеціальності", а "спеціалізації" ! Це різні речі, тому й id різне
Яка різниця спеціальність чи спеціалізація, якщо дві цих штуки повністю однакові
Університет створив дві конкурсні пропозиції на одну спеціальність. Вірогідно, одна з них небюджетна і має інший перелік предметів ЗНО та/або коефіцієнтів.
тоже с этим столкнулась, прокрутите немножко в бок и вы увидите что одна из них "закрита"(бюджетна), а другая "небюджетна" (коммерция)
Як змінити дані вступника у електронному кабінеті?
Після подачі першої заяви до ВУЗу це неможливо змінити
А якщо видалити заяви?
Просто мені подзвонили з унівеситету та сказали, що я не додала не ту копію додатка про місце проживання та треба її змінити. Я вже зверталася за допомогою, напевно, всюди, але ніде не отримала відповідь.
Якщо ти видалиш заяву ти втратиш пріоритет і можливість вступити на нього
Як варіант створити новий кабінет , але краще з приводу цього звернутися до вузу
Це не буде можливим!
Звяжіться з ПК університетів та запропонуйте надіслати їм скан на пошту. В деяких ЗВО, зокрема моєму, це є прийнятним варіантом.
http://osvita.ua/vnz/consultations/61417/
Мушу Вас засмутити. Цитую: На сьогодні у системі ЄДЕБО відсутня можливість видалення/редагування довідки про реєстрацію у сільській місцевості. Тобто, перед її завантаженням вступнику треба переконатися, що вона відповідає встановленому зразку (Додаток №13 до постанови від 2 березня 2016 р. № 207 «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру» http://zakon2.rada.gov.ua/laws/file/text/44/f454477n307.doc). Після подання першої заяви інформацію в кабінеті змінити неможливо, тому переконайтеся у її коректності до подання заяви.
Інфа звідси: https://osvita.ua/vnz/consultations/60948/
Як варіант - надати коректну довідку у виш в паперовому вигляді (привезти особисто або відправити рекомендованим відправленням з описом вкладення)
Чи є вірогідність пройти на контракт, якщо місць 65, а я на данний момент 120, і буде творчий конкурс ще, бали зно 150,140
если пройдете творческий конкурс, то и на контракт пройдете. Даже если будет 500 заявлений. Все проходят на контракт (99%). Посмотрите примерный балл за прошлый год, сориентируйтесь.
Ой, та не хвилюйтесь! Ось Вам приклад журналістика ЛНУ Франка в 2017р. - всього місць 149, заяв 430, зараховано 141. Порядковий номер в списку останнього контрактника 423, ЗНО - 117 і 142! І бал атестату 5,20 (жах!). І нічого, вступив. Цікаво тільки, чи продовжує навчання після першої сесії. Ваші похідні значно кращі.
https://abit-poisk.org.ua/rate2017/direction/29834/?page=5
Можна подати заяву на контракт і на бюджет?
Дивлячись як. Якщо на 1 спеціальність в той самий вуз ,то не треба,коли ви подаєте на бюджет,при відмові ви змагаєтесь за контрактні місця
Чи одразу треба платити за контракт,коли подаєш у серпні документи? Чи для цього є якийсь термін,для оплати контракту?
Для кожного ВУЗу по-різному
це можна подивитися на їхньому сайті?
Напевно що данної інформації ви не знайдете поскільки це ньюанс, зателефонуйте або уточніть інформацію у вузі
Привіт, Навчаюся в коледжі , але хочу поступити в університет на заочне ,Які документи потрібно давати коли поступила, бо оригінал атестата залишиться в коледжі?
Варіантів два. Вступати на підставі ЗНО (здавали?), атестат візьмете під розписку, що б завантажити,потім повернете. А є ще інший варіант. завершити навчання в коледжі і вступати на скорочену програму на третій курс на базі молодшого спеціаліста.
Скажіть,будь ласка,чи вже можна везти документи у Терноп.мед.,якщо я тільки туди хочу вступити (фармація,контракт)?
Певно, що можна. Зателефонуйте до приймальної комісії.
Треба робити копію сертифіката чи подається оригінал ?
Ви пільговик?
Йдеться про сертифікат зно )
Якщо ви не пільговик, то документи подаються в електронному вигляді.
Оригінали надаються у ПК потім, якщо вас зарахують
чому я не можу знайти себе в абіт пошуку ,але в рейтингових списках я є ,наприклад уку
Скопіюйте своє прізвище з рейтингового списку і вставте у вікно пошуку. Можливо, Ви десь ставите зайвий пробіл, або апостроф є в прізвищі.
бази абітпошуку оновлюються не так швидко, як рейтинги вузів. дочекайтесь наступного оновлення баз, час зазначається на головній сторінці
Якщо я вступила до вуза, мені потрібно привезти оригінали документів чи можна їхні копії? Адже одночасно я намагаюсь вступити закордон, де однозначно потребують оригінали документів. Хтось із цим зустрічався ?
Ніяких копій, тільки оригінали) І як Ви могли вже вступити? В будь-якому випадку одною дупою на двох табуретках сидіти не будете, визначитесь, куди Ви вступили, туди і повезете документи.
Мені необхідна довідка, що можу навчатися у ВУЗі. Навчатись як таке не планую в Україні. Чи можна взяти таку довідку просто, без вступу ?
А хто її має Вам дати)?! І що під цим розуміти? З точки зору медицини? Це довідка 86-с. Чи з позиції освітнього рівня? Тоді це атестат і сертифікат ЗНО. А якщо серйозно, то поспілкуйтесь з українцями, які вже там вчаться, і спитайте, де і яку довідку вони брали. Українські виші не дають довідок , що хтось може, а хтось не може в них вчитись Вони просто або зарахують, або не зарахують. При чому ті, кого не зарахували, цілком можуть там вчитись!
Якщо в мене зареєстровані заяви котрих я не подавав з електронного кабінету, це може бути мій однофамілець?
Это зависит от того, где вы их видите.
Если в системе Освита, вступ, то однофамилец.
А если в своем кабинете, то вы их сами подали и забыли)))
хтось може щось сказати, про приватний коледж культури і мистецтва?
Сумнів викликає слово "приватний". Це моя суб`єктивна думка, можете не прислухатись до неї, я поважаю старі добрі виші з багаторічною історією та хорошою матеріальною базою. Вже сам факт, що навчання лише платне, тобто, в групі не буде людей, які намагатимуться вчитись якнайкраще хоча б задля стипендії, означатиме, що для інших не буде жодної мотивації, буде якась однорідна маса. Але повторюю, це лише суб`єктивно, саме про цей коледж я нічого не знаю, тому і не скажу нічого поганого, проте для себе обирала б заклад інший.
Не соглашусь с предыдущим комментарием, весь мир учится платно. Если платишь за учебу то требуешь учить. Если брать мой вуз - ХПИ, который государственнее некуда, и пример из моей группы бюджет/контракт у нас 50/50. Бюджетники молчат, когда их заставляют дежурить в общаге вовремя пар. И молчат, когда вместо предмета "алгоритмизация и программирования" преподаватель( бабулька лет 70) рассказывает свою биографию и прямо говорит что предмет не знает, и вообще ее предмет это черчение. Тогда как контракники против дежурств и некомпетентных преподавателей. Когда мы пошли в деканат требовать читать предмет и поменять препода, большинство бюджетников ругались, уверяя что с таким преподом закрыться будет проще и у них стипендия, а мы потерпим. О какой мотивации учится вообще речь?
Капець! Ну, я НУ ЛП за приклад маю) А ЛТЕУ за інший приклад. Я саме тому і написала, що конкретно про цей коледж нічого сказати не можу. Крім того, зауважу, що ваші суперечки в групі не від того, що хтось на бюджеті не бажає вчитись, а контрактники всі такі свідомі і хочуть отримати знання, а просто група у вас не дружна, не вмієте спільно відстоювати свої права. І бюджетники, і контрактники є різні, просто бюджетника життя ( а точніше, стипендія) заставляє вчитись добре і тримати планку високо, а контрактника - лише його свідомість. Крім того, у виші, де немає бюджету, в основному, заяви подають завідомо слабші абітурієнти, які не розраховують з своїми балами вчитись за рахунок держави. Тому лишуся при своїй думці, яку нікому не нав`язую - краще вчитись у великому і відомому виші, ніж в "приватній лавочці".
Ну во первых я не вам написал. Во вторых не перекручивайте, не важно кто с кем дружил. Мой пост о том что контрактники требуют образования за которое платят, а бюджетники скорее промолчат чем рискнут что-то требовать. Да, контрактники бывают дебилами, что поделаешь, но это не значит что все такие. В том что именитый вуз в чем-то лучше ноунейма соглашусь, но важно не имя качество образования.
У приватних вишах викладачі-сумісними, які викладають в тих самих престижних вишах. Вступайте, якщо Вам того хочеться. Щось не влаштує, переведетеся до державного вишу.
В мене знайома викладала в приватному виші МЕГУ ім. Дем`янчука. Звільнилась, казала, що немає сил, студенти нічого не вчать, а низькі бали поставити зась, адже виш не зацікавлений в тому, аби вигнати студента-неука. І тягнуть тих недоумків з курсу на курс, бо ж то все гроші.
Обов'язково віддавати оригінал документа про освіту, якщо навчається на заочці?
Да. Если паралельно есть дневное - оригиналы там где бюджет. Если два контракта, где раньше учеба начата - там и оригинал.
Хто навчається на заочній формі навчання? Розкажіть, будь ласка, як вам таке навчання?
Две недели учеба, полгода что-то делаешь. Если бюджет контрольные нужно сдавать за месяц до сессии, если контракт приносить на сессию. Но кр сдавать нужно обязательно.
Преподавателей нужно искать, чтобы взять задание, объяснять и отвечать на вопросы студентов в течении семестра будет не каждый. Есть начитки предметов, а есть "дайте почту я вам пришлю задание". Есть такие что кидают пару задач и отстаньте, а есть куча лекций, лаб, книг. Второй вариант, как правило, интереснее.
Все можно самому, но в универе информация более-менее структурирована, и если что - тебе объяснят-поправят. Но все зависит от учебного плана и преподов. И да не вся инфа актуальна,
Вывод все можно самому, но если нужен диплом то заочка это вариант. При условии что оно нужно, если не нужно и нет желания - и заочка и дневное будут одинаково напрягать.
Хто робив дублікат сертифіката зно, відпишіться! Є пару питань
Папку треба купувати чи можна її придбати в приймальній комісії?
Приймальні комісії не торгують папками (теками, якщо ми вже розмовляємо українською). Їх продають в магазинах канцтоварів та в кіосках. У великих вишах такі кіоски є на території. До речі, ті папки вимагають не скрізь
ПАПКА 1, и, жін. Обкладинка з картону, шкіри і т. ін. для зберігання паперів, малюнків, нот та ін. Часом він брав з папки якийсь папірець і зачитував цифри (Олесь Донченко, Ю. Васюта, 1950, 42); Ботанічну папку найчастіше виготовляють з двох картонних кришок, обклеєних палітурним папером (Гурток «Умілі руки в школі», 1955, 162);
// Про те, що міститься в такій обкладинці. Махоткін розгорнув папку, що лежала на столі, і довго та уважно читав її (Григорій Тютюнник, Вир, 1964, 343).
Словник української мови: в 11 томах. — Том 6, 1975. — Стор. 58.
ТЕ́КА, и, жін.
1. Те саме, що папка1. Від себе й від усіх причасних до альманаху прошу Вас, вельмишановний Панасе Яковичу, пришліть нам що-небудь з своєї теки (Михайло Коцюбинський, III, 1956, 200); Титулярний совітник [радник] Каганець.. мав шапку в одній руці, теку з паперами в другій (Володимир Самійленко, II, 1958, 311); Він клацнув замками портфеля і витяг сіру м'яку теку (Олександр Копиленко, Навколо полум'я, 1961, 95); Дарка з цікавістю.. дивиться на виповнену Стефину теку з рисунками (Ірина Вільде, Б'є восьма, 1945, 73).
І хто буде вчити нас правильної української?
зно з української, мабуть, гарно склали?
Прикро... З таким прагненням до знань, мали б отримати високі бали) Мені ліньки було дивитись у тлумачний словник на рахунок папки-теки, а Ви зазирнули і надали для всіх безцінну інформацію про те, що "папка" - то не калька з російської, а українське слово, хоча переважна більшість словників (в тому числі і той, що встановлено на цьому сайті) його не сприймають.
"Не бійтесь заглядати у словник: це пишний сад, а не сумне провалля..."
Коли ви відвозили оригінали документів до приймальної комісії, що там відбувалося? Які питання вам ставили? Щось заповнювали? Багато там людей сидить? По одному абітурієнту приймають? Скільки часу це займає? Про оплату за навчання там питають?
Скрізь по-різному. Десь черги, десь спокій. Які питання? Є рекомендація на бюджет і привіз оригінали - зараховано! На контракт - по ситуації. В більшості випадків треба лишень підписати договір і оплатити хоча б перший семестр, і Ви на контракті. В най-най топовіших вишах на крутих спеціальностях з малим ЛО - конкурс оригіналів. Платити скажуть лише тим, хто гарантовано потрапляє в число контрактників, інших попросять почекати, доки всі бажаючі подадуть документи.
А якщо оплатив перший семестр, то треба квитанцію комусь давати?
Так. Зазвичай її треба віднести разом з підписаним контрактом в ПК. Або в бухгалтерію.
Тобто з підписаним контрактом, хіба його не відразу підписуєш і залишаєш в них, а інший в тебе?
а є різниця? контракт - це двосторонній договір, друга сторона (виш) підпише лише після проплати... В будь-якому випадку "утром дєньгі, а вєчєром стулья", чи ви на місці договір підпишете. чи як принесете квитанцію про оплату (або гроші надійдуть на рахунок вишу). Лише тоді зарахують. Гадаю, що про це буде написано в самому договорі.
Мого знайомого зарахували до оплати. Сказали оплатити до початку занять
В кожному виші свої правила. Але ж зарахування на контракт за правилами вступу "Не пізніше 30 вересня". Гадаю, саме для того, аби всі встигли оплатити. Тобто, хлопцеві сказали, що він зарахований, але у випадку несплати, мабуть, він би не потрапив до списку студентів.
Та не сказали, в нього в кабінеті з'явився статус включено до наказу на контракт
А яка взагалі різниця, коли подаєш заяву на контракт, з пріоритетом вона чи ні, все одно ж можна подати документи на контракт, якщо не пройдеш на бюджет?
Так! Скрізь, де є заява на бюджет, Ви зможете вступити на контракт. Мається на увазі, що варто спробувати вступити на бюджет, на це дано 7 спроб, якщо бачите, що на бюджет точно не пройдете, то можна спробувати подати на іншу спеціальність або в інший виш. Але! Якщо Ви для себе на 100% вирішили, що хочете вчитись саме тут, і байдуже - бюджет чи контракт, то, звісно, варто поставити пріоритет 1 і вступати, а не подавати заяву на спеціальність, яка не цікавить, або у ВНЗ, куди точно не поїдете, аби отримати рекомендацію на бюджет, якою не скористаєтесь. Це буде шляхетно, адже не використана рекомендація (не зайняте бюджетне місце) просто згорить, нікому іншому не дістанеться. Тому подавайте заяви з пріоритетами лише туди, куди справді підете вчитись, і нехай їх буде лише 2-3, а не 7, це дасть шанс комусь іншому, хто дійсно бажає вчитись там, де Ви не хочете.
Як проходить процедура зарахування на контракт? Чому в минулому році дуже багато дітей мали можливість вступити на контракт, але вони не вступили, хоча заяви як і на першому місці в пріоритеті, так і на контракт, а вступили ті, хто був на останніх місцях в рейтингу
На контракті конкурсу практично немає. Зазвичай контрактних місць більше, ніж охочих вчитись за гроші. Ті, що поставили пр.1, мабуть, пройшли за іншими пріоритетами на бюджет. І навіть якщо не пройшли, то там, де хотів понад усе навчатись на бюджеті, не завжди виходить навчатись на контракті (в основному з фінансових міркувань). А загалом, схема дуже проста - зарахують на контракт згідно з рейтингом всіх, хто принесе оригінали та заплатить кошти за перший семестр. Якщо хвилюєтесь, що Вам не вистачить місця - подивіться списки за минулий рік, чи всі місця ЛО були заповнені? Наприклад, ТОП-виш ЛНУ Франка і ТОП-спеціальність право. ЛО 500, а щороку набирають близько 400. Це означає, що КОЖЕН, не залежно від його рейтингу може вступити туди на контракт, було б бажання та гроші.
А коли варто привозити гроші і оригінали, першого серпня? На мою спеціальність ЛО 360, а заяв того року більше тисячі було
Дочекайтесь рекомендацій на бюджет, якщо ніде не втрапите - повезете оригінали на контракт. А в минулому році на цю спеціальність скільки людей зарахували? Те, що заяв 1000 - ні про що не говорить. Адже кожен абітурієнт подавав не одну заяву, а декілька, переважна більшість використала всі 7 шансів, тому геть не факт, що хоча б третина забажає вчитись саме тут.
Є сенс ставити університет на перше місце в пріоритеті, якщо розумію що не маю шансів на вступ до нього на бюджет? Тобто чи допоможе мені якось пріоритет щоб вступити на контракт?
Ні.На контракті пріоритети не діють, лише рейтинг. Але в будь-якому випадку пр.1 має бути там, куди прагнете найбільше. Інша річ, чи варто марнувати спробу пройти на бюджет, якщо Ви бачите, що у Вас немає шансів? Адже заяв на бюджет лише 7, а на контракт можете подати безліч. Був такий минулої вступної кампанії Процько, здається, так він подав заяви мало не у всі виші) А пішов за 1-м пріоритетом, бо бал мав найвищий)
був був такий!!! Веселив всих поки очікували на результати!
Ні не має сенсу ставить пріоритет і палити заяву, якщо бюджет не світить, але якщо хоч щоб був шанс попасти на контракт, то подай туди заяву на контракт. Якщо не буде заяви, то навіть на контракт потім не зможеш туди подати документи
А що означає “допущено до конкурсу”?
Означає, що виш перевірив Ваші документи і вони відповідають вимогам. Ви братимете участь в конкурсі.
якщо перед моїми заявами порахувати заяви з 1-ми пріорітетами , то лише вони будуть моїми конкурентами?
І не тільки. Ті, хто не вступить за іншими пріорітетами - це теж твої конкуренти.
Ні, не лише вони. А ще й ті, хто не пройде за своїми вищими пріоритетами. Тобто, з пр.1 точно будуть рекомендовані, якщо здолають поріг широкого конкурсу, а інші - лише за умови, що ніде не пройдуть на бюджет за вищими пріоритетами. Адже люди вступають не лише за першим пріоритетом, іноді і з 7-м, залежить від балу вступника і від того, куди він подав інші 6 заяв.
а якщо в мене 1 приорітет і я рахую з 1-им перед собою???
Ні. Уявіть собі, що є 20 бюджетних місць. Беруть перших 20 абітурієнтів в списку. В двох пріоритет 1. Їх рекомендують. Розглядають решту 18 з пріоритетами 2-7. Із них 17 осіб вступають за своїми вищими пріоритетами, а один проходить на бюджет лише тут. Його теж рекомендують. Лишилось ще 17 місць. Беруть наступних 17 людей за рейтингом. І так до тих пір, доки не заповняться всі місця, або бал останнього, хто може пройти на бюджет, буде меншим, ніж пороговий бал широкого конкурсу. Якщо таке трапиться, тоді бюджетне місце віддадуть в інший виш, де є абітурієнт з вищим балом, але бракує бюджетного місця. Саме тому кількість бюджету і не вказують, бо вона зміниться, порівняно з минулим роком. А Вас "обійти на повороті" може навіть вступник з пр.7, якщо його рейтинг більше Вашого, але він за своїми пр. 1-6 ніде не вступить. Так що рахувати перші пріоритети Ви можете, але це мало допоможе спрогнозувати ситуацію. Краще подивіться на порогові бали широкого конкурсу за минулий рік, спробуйте розрахувати свій баз, застосовуючи минулорічні коефіцієнти, і зрозумієте, чи є шанс на бюджет. Виняток становлять лише спеціальності із закритою конкурсною пропозицією, там буде добір, тобто, на незайняті бюджетні місця зможуть "підтягнутись" згідно з рейтингом ті, кого не рекомендували. Решта ж отримає свій вирок в момент надання рекомендацій і іншого шансу не буде.
Поступайте на культурологию в ОНУ.
А якщо не написано пріоритет но стоять орігінали + тобто я буду зарахована там де орігінал?
На магістра
Це уточнення? Так, зарахують туди, де Ваші оригінали, за умови, що вистачає місць. А ось бюджет чи контракт - то окреме питання. Звичайно, до завершення прийому документів Ви маєте право перекласти свої оригінали на інший напрям.
Просто я подав на магістр 1 пріоритет заочна 2 денна, а зараз документи орігінал + в денній,тобто щось наплутали?
Пріоритет на магістратуру? Ще й на заочну форму? Ви впевнені? Можна посилання на список?
Пріоритет ставили на документах в академії
Мабуть пріоритет звучав так "А куди ти більше хочеш?") Куди схочете , туди й вступите, не думаю, що на заочне відділення буде більший конкурс, ніж на денне.
Загалом, Ви будете здавати 1 іспит, який зарахують або на заочну, або на денну, за Вашим вибором. Не хвилюйтесь, якщо бажаєте навчатись заочно, то на денне силоміць не зарахують) Ви ще ж маєте заяву особисто написати.
А нам сказали два іспита
Саме так, 2 іспити. Фаховий і іноземна. Я маю на увазі, що Вам не доведеться окремо здавати іспити для вступу на заочну і денну форму навчання, звісно, якщо спеціальність та сама.
Я зрозуміла,але нам сказали окремо і на заочну і на денну
Ну... Не раціонально... Скрізь один іспит. При чому , зазвичай, заочну форму всім плюсують автоматом. Побачите. Не страшно. Все одно ж готуватись)
А що означає пріоритет К?
https://abit-poisk.org.ua/gbook/find/84434
Заяви подані вчора, чому до цього часу не має інформації в абіт пошуку?
Не хвилюйтеся, дочка подала і чекала, нервувала, а вони з"явилися лише через 2 оновлення, а сайт оновлює інфо рідко - 1,2 рази на добу
А вы не смотрите на абит.поиске,смотрите на официальном сайте;
http://vstup.edbo.gov.ua
Там то вы уже точно есть))
1... 567 ...996