Зачекайте...
Головна → Гостьова книга

Новий коментар

Хто що може розповісти про нау (інженерія програмного забезпечення). Донька хоче подавати документи , але читала відгуки в інтернеті - не дуже гарні, як там насправді
Відгуки потрібно було читати раніше, тепер пізно змінювати рішення , але відгуки це не показник,судячи з того що пишуть про мій ВУЗ,а я вже на 4-ий курс,- повна нісенітниця.
В НАУ процветает коррупция, впрочем как и везде
Вступайте не задумуючись. Не слухайте про корупцію. Якщо вона і є в НАУ, то навчального процесу не стосується. Син вступив минулого року на цю спеціальніть. Дають прекрасні знання. Жодної копійки ні за що не заплатили. Просто треба вчитись.
Ті, хто вступили на контракт, як до цього віднеслись батьки??
З розумінням, але мені самій дуже незручно перед ними
Если родители видели что вы старались,выкладывались на все 100%, то родители Вас винить не будут и помогут чем смогут!
Йди працювати дитино і не муч батьків)))
Для того вони й батьки, щоб дати дитині освіту. Це є нормальним в усьому цивілвзоному світі. Просто вчіться гарно, щоб не соромно було батькам після сесії в очі глянути.
Ми теж чекали коли нам подзвонять і запросять на контракт. Але добрі люди підказали , що хто перший , того і капці. Документи уже здали
Капців під назвою контракт вистачить усім без винятку, тому хвалитись особливо немає чим...
Дивлячись у якому вузі.
Хто може розповісти про Національний лінгвістичний університет Кафедра Германської філології
Именно на факультет германской филологии студенты жалуются больше всего.
Лучше на факультет переводчиков.
Знайомий навчається, дуже задоволений.
Контрактники! Все не так плохо. За одну двойку будут переводить с бюджета на контракт. А вы получаете шанс перейти на бюджет. Учитесь хорошо)))
Кто не верит -читайте постанову Кабмина 1050
Справді. Але за двійку, яку не перездали до початку семестру
Есть откровенно слабые бюджетники, после первой сессии посыплются. Ждем
Согласна с вами
Але контрактники часто густо самі ледве сесію здають. Лиш би здати
В постанові Кабміна йдеться про стипендії, не можу знайти
Слабые бюджетники это льготники которых в этом году набрали с баллами 120-130, в группы где дети с минимальным балом 185-190 , поэтому к концу первого курса будет куча бюджетных мест , не расстраиваемся , а настраиваемся на хорошую учебу и на конкурс на бюджетные места в конце первого курса, всем деткам удачи))))
Перевестись з контракту на бюджет не реально.
Ще й як реально! Знаю особисто хлопця, який в 2012 вступив на контракт, а в 2015-му був переведений на вільне бюджетне місце так як мав найвищий рейтинг серед контрактників. Правда, він цього дуже наполегливо добивався, якщо ви думаєте, що вам у виші самі запропонують переведення, то ви помиляєтесь.
Після першоїсесії багато тих, хто при вступі мав найнижчі бали, піднімаються в середину рейтингу. Так що бал не показник, показник рейтинг під час навчання.
Зазвичай це студенти, які звикли навчатись під контролем батьків. А втративши контролерів, не змогли самі себе організувати і заставити ходити на пари та навчатись.
або ті, кому батьки вибирали спеціальність. А потім КБ був 200, а на стипендію не тягне...
Ех... ви навіть не уявляєте, як ви праві! Коли вчишся - і не розумієш, навіщо, бо все одно жодного дня свого життя цій професії присвячувати не збираєшся...
Насправді це не так. Принаймні, у нормальному вузі.
В общагах ХПИ есть интернет и вайфай?
Зазвичай все це є, але через велику кількість користувачів не вистачає потужності. Тому багато студентів проводять власний і купують роутер на 2-3 кімнати в складчину.
Чи потрібно писати якусь заяву про відмову від бюджетного місця?
Достатньо просто не подати оригінали до визначеного часу.
Від якої спеціальності і універу?
Можливо комусь знадобиться: не везу оригінали в Драгоманова на бюджет укр.мова і література (середня освіта).
Не розумію, навіщо ж Ви тоді заявлялись на цю спеціальніть? Непорядно по відншенню до тих, кому це бюджетне місце було важливим.
Магистратура (бюджет) также платят стипендию?
Так! Звісно платять. На денному.
Хто знає який гуртожиток в Львівському універі Франка (юридичний)І чи забезпечують гуртожитком контрактників
Звісно, забезпечують, якщо ви здалека, хоча гуртожитків не вистачає, враховуючи, що останні 2 роки у Франка додається бюджету, тобто збільшується кількість студентів, а бюджетників забезпечують в першу чергу. Гуртожитки такі, як і всі, не гірше і не краще, трохи далеко від унівєру, зараз Личаківська перекрита, то трохи є проблема добиратись, а так , то на трамваї по студентському дуже дешево.
Хтось знає,чи надає Одеський мед.університет гуртожиток ?
хто що за НАУ може розповісти? Як там навчають, які общаги?
Різні. донька колись була в подружки в гостях. В них там жахи були - бруд, таракани, 5 чоловік на двоярусних ліжках в кімнатці 3х3, холодильник один на всіх в коридорі. А поруч був інший гуртожиток, теж НАУ, тільки там був сучасний ремонт, просторі кімнати на 2-3 людей, хороші меблі.
Первый год общежитие первокурсникам НАУ общежитие дают.А со 2го курса уже по рейтингу.Кто лучше учится того и заселяют.
ВУЗ хороший, рейтинговий. А гуртожитки жахливі. Та навіть гірше ніж... Самі побачите. А відносно навчання нарікань немає. Знання дають, до студентів ставляться по-людськи.
Вище НАУ тільки небо. Це справді. А гутожитки - то їхній позор.
Все більш менш. Поступили, є гуртожиток. А стипендія? Чому 45% першим,адже всі діти поступили з високими балами. Це щось не те. Кому як, а нам лишня 1000грн не завадили б. Чому студенти досі мовчать? Можна ж звертатися в МОН з заявами, петиціями. Чи я щось не розумію Є батьки тай все,чи самі заробляють забиваючи на нгавчання. Гм.. Не розумію
Минулого року 1 курс всім давали стипендію
По-перше не всі з високими. Є із 140 на бюджеті.
По-друге дійсно лише 40-45% перших за рейтингом.
Такі нові правила
Да. Эти правила с Нового года действуют. Никакие петиции не помогут.
Перші пів року 1-курс будуть отримувати стипендію всі,а після сесії за рейтингом.
лише 45%
читайте закони
Перший семестр, всі бюджетники отримають, а після сесії за рейтингом
за рейтингом тих хто може підлизатися, та випросити у викладачів високі бали, а не за знання, так що бюджетники, будьте уважні, одним навчанням на степендію не заробити
І це правильно.Те,що держава навчає тебе безкоштовно-вже «дякуємо»,що є така можливість.Подивіться на Америку-ніякого тобі бюджету,не кажучи ще й про стипендії.Стипендія-заохочення для кращих,мотивація.І правильно зауважили щодо балів-лічені спеціальності мають абітурієнтів з високими балами,якщо казати чесно
коли справедливо це добре, але на жаль приклади бувають інші
Загальна маса людей,що на стипендії,працюють для цього увесь семестр,витрачають свій вільний час(не весь,звичайно)на навчання та практику.У нас є тільки парочка людей,які на стипендії,але заробили її якимись презентаціями,ще чимсь.Оті додаткові бали,якщо ви вчитесь гуд,вам нічого не грають
Только вчера читала украинский мальчишка в 10 вузов Америки поступил ,выбрал Гарвард потому что там бесплатно его обучать будут,300 тыс уе!
Бесплатно там не обучают
Дают помощь особо одаренным,спортсменам и тд,но не совсем .на сайте того же Гарварда-до 80℅покрывают,но никак не все и далеко не всем
1000 грн. нікому б не завадили). Тому не нийте. Добре, що не платите за навчання, добре, що живете в гуртожитку задешево. А якби навчатись платно і квартиру винаймати?
Кстати, хорошая новость для контрактников. За одну непересданную двойку будут переводить с бюджета на контракт
. И подтягивать контрактников на бюджетное место.
На то в школі 11років вчилися, щоб на бюджет поступити. А ви не заздріть. Не обов'язково всім на контракт в інститути пертися. Єбезліч коледжів, ліцеїв, або просто робочих місць. Або вчись, або працюй. А то поздавали на150 і всі пруться в універи. Вибачте, звичайно за різкий тон
Я взагалі тут нікому не заздрю Мої діти вчились на бюджеті і мали стипендію (одна ще вчиться, має підвищену в магістратурі НУ ЛП). Тому я - неупереджений спостерігач. Я просто кажу, що бюджет - це вже благо. І навіть за старими правилами стипендію треба було заробити, купа бюджетників пролітали мимо.
А почему вы считаете,что на контракт поступают с баллами 150.Есть контрактники которые не хуже бюджетников ЗНО сдали,просто так сложились обстоятельства и не хватило 0,05 баллов.
Хто в кнеу на право на контракт?
На право треба вчитись в юридичних вузах
Респект)))
Кто знает какие общаги в ХПИ(ф-т бизнес и финансы) ? Как обстоят дела с холодильниками ,есть ли стиральных машины?
холодильники в КІМО свої купляли. Пральні машини вроді були. Думаю самому собі треба комфорт робити. Таке життя
холодильник привозили свой, можно купить было у старшекурсников, а стиральной машинкой в общежитии не пользовался (предварительная запись, очереди и т.п.), нашел где то прачечную, где за 50 грн. и 3 часа времени можно было уже забирать сухое белье. Проблема с сушкой тоже этим решалась, не во всех общежитиях есть балконы или место под сушки для белья.
Хтось володіє інформацією про гуртожиток універа Грінченка? Коли поселяють, стан гуртожитку і т.д. Дуже прошу :)
Подруга моєї доньки навчається в Грінченка. Так вона живе в гуртожитку іншого вузу. Не знаю, чи це всім так.
Так, у КУ Грінченка немає своїх гуртожитків, вони арендують місця в гуртожитках інших вузів, і тому не забезепечують всіх студентів гуртожитком, 100-відсотково тільки 1 курс.
Ми були в гуртожитку, який нам назвали кращим із усіх арендованих (я мама абітурієнта). Враження - шок. Мені здалося, що це той же гуртожиток, в якому в жахливих умовах більше 20 років назад жила я, і в ньому за цей час нічого не робилось і не ремогтувалось, а тільки занепадало.
Були у цьому році?
подавала документи. відверто сказали, що гуртожитки не ах, проте якщо трошки постаратись, то можна зробити більш-менш добре. трошки постаратись - це не все кардинально змінити та оновити, просто зробити трішки приємнішим. Гуртожитки в Грінченка - найгірше, що там є. Університет чудовий, люди чудові. Перше враження чудове. Сказали, що старатимуться 1 курс поселяти, правила жорсткі, після 12 не пускають як не просись, бухаєте і погано себе поводите- на вихід, виженуть під три чорти. 2 курс також стараються селити, бо як нам сказали ще малюки)) Там далі як пощастить. Але оскільки в університеті від цього року є квота для киян, то кількість іногородніх зменшуватиметься, і, думаю, з часом проблема поселення вирішиться. Адміністрація університету старається створити нормальні умови, справді,просто це не тільки від них залежить, адже це єдиний(!) ВНЗ України,який фінансується з держ. бюджету Києва, тому ще все залежить від допомоги та дозволу зверху
Підкажіть будь ласка, якісь документи подрібні дя поселення в гуртожиток?
Паспорт, код, меддовідка (іноді тільки флюрка), для хлопців - військовий квиток або посвідчення про приписку до призовної дільниці. Також потрібно знятись з реєстраційного обліку за місцем проживання та хлопцям з військового обліку.
А якщо на другий рік поселення в гуртожиток,який медогляд треба?Знову всіх лікарів проходити?
Тобто, ви попередній рік там жили? Тоді, здається, нічого не треба. А що заважає подзвонити коменданту і спитати?
так жили,нічого не заважає ,так і зроблю просто думаю може хтось тут підскаже.
Тут підкажуть, але тільки з власного досвіду. А у різних гуртожитках по-різному. Ми от і не виселялись на літо, скільки вчились, стільки жили. Тобто, питання поселення вставало лише 1 раз, при вступі. А як у вас, не відомо... Тому ліпше дзвоніть.
флюшка в любом случае нужна, каждый год свежая должна быть
Всім дякую за коментарі та допомогу.
Які гуртожитки в пед коцюбинського? Вінниця
Жахливі
Когда будет видно кто подал оригиналы документов?
В тих вишах, які розміщують таку інфу на своїх сайтах або своєчасно передають інформацію в ІС конкурс, вже видно.
Кто заключал контракт уже с вузом,Вам дали копию на руки? Или сказали потом,после зачисления и подписи ректора?
Я. Нічого не дали. Можливо, після оплати. Реквізити маєм.
Реквизиты то же дали ,сказали со следующей недели платить, как то переживаю, может перестраховались ,взяли документы ,что бы не " сбежали" . А в кабинете " рекомендованны" нет, списков нет, на инфо.стендах ПК нет. А так фиг докажешь что тебе звонили и контракт с нами подписывали. Или просто я зря нервничаю.
А що, торк усі місця ЛО були заповнені? Якщо ні, то взагалі можете не переживати. В кабінеті точно нічого не зміниться, як мінімум, до 7-го числа (доки триває зарахування бюджетників).
В другой вуз в кабинете стоит рекомендованны, хотя с него даже не звонили еще, а ЛО в прошлом году заполнен.
Втретє репост.
РОЗРАХУНОК МОЖЛИВОСТІ ВСТУПУ НА КОНТРАКТ.
1. Оберіть виш і спеціальність (де Ви маєте заяву, звісно), не залежно від пріоритету.
2. Подивіться, який цьогоріч ліцензійний обсяг і яку кількість місць займуть бюджетники.
3. Відкрийте списки за минулий рік. Подивіться, чи всі місця ліцензійного обсягу були зайняті і чи не зменшилась загальна кількість місць цьогоріч.
3.1 Якщо місць стільки ж само і торік лишились вільні місця - глибоко видихніть і заспокойтесь, Ви вступите без проблем, не залежно від свого рейтингу і кількості заяв (навіть, якщо Ваш № 999, а місць всього 250).
3.2 Якщо ж всі контрактні місця зайняті, то порівняйте свій порядковий номер і рейтинговий бал (Увага! Бал необхідно розрахувати за коефіцієнтами минулого року!) з номером і рейтингом останнього зарахованого. Якщо Ваша позиція краща, див. закінчення п. 3.1). Якщо гірша - або ризикуйте, або обирайте інший напрям.
3.3. Якщо цьогоріч більше місць зайняли бюджетники, тобто, менше лишилось на контракт - виконайте умови п. 3.2 з урахуванням того, що місць менше, тобто дивіться результат не останнього контрактника, а того, чий номер в списку вище на відповідну кількість позицій.
4. Якщо алгоритм Вам не допоміг - телефонуйте в ПК, називайте свої дані і запитуйте, чи зможете потрапити до них на контракт
Да читали,читали ,спасибо, но суть то не в этом, вроде как уже взяли, но похоже что страхуются, так же примерно просчитали что 90% что проходим ,но не 100....
А переживаю потому что официально подтверждение что нас вуз берет является сообщение в кабинете ,на сайте вуза и стенд П.К. А так телефонный звонок ,еще и с мобильного ,потом скажут " а мы не знаем кто вам звонил" а что доки принесли -ну мы вас не просили ,контракт....а какой контракт? Впервые вас видим. Блин вчера успокоилась что взяли ,а сегодня на нервах.
Виш зацікавлений в контрактниках. Чому вас мають не взяти? Хіба для вишу зайві ваші гроші? Тому не накручуйте себе. У відповідний час і в кабінеті з`виться відповідний статус.
Дай Бог что бы Вы правы были, пойду от вредных мыслей отвлекаться у плиты))) хорошего дня !
Мені дали розписку що я подала оригінали документів
Расписка это ерунда, у любого желающего они обязанны взять документы,если он хочет их подать и отказать не имеют права.
То же самое :доки подали, контракт подписали,реквизиты для оплаты дали, а второй экземпляр сказали после зачисления с печатью ректора.
Так, після зарахування і проплати віддадуть договір
Чи можливо після закінчення медичного ВУЗу інтернатуру отримати в іншому мед.закладі і отримати іншу спеціалізацію ніж сімейний лікар?
ГРОШІ ЗРОБЛЯТЬ ВСЕ!!!
да уж доктора точно заработают, вылечят не все, а заработают все
А разве интернатуру не отменили с этого года?
Пока нет. Отменили только отработку 3 года после интернатуры. И как вообще можно отменить интернатуру. Как тогда специализацию получать.
Согласно государственным стандартам образования выпускник высшего учебного заведения медицинского профиля должен быть полностью готов к работе в сфере здравоохранения. А потому такая форма получения образования как интернатура полностью упраздняется.

Итак, всем, поступившим в ВУЗы с 2013 года и позднее, задающимся вопросом «отменят ли интернатуру в 2017 году?», стоит знать:

первого сентября 2016 года отменяется интернатура для фармацевтических и стоматологических специальностей;
первого сентября 2017 года отменяется интернатура для педиатрических и терапевтических специальностей.
Що за бредятину ви пишете, у фармацевтыв в 2017 роцы э ынтернатура!!!
Ну вы же не в 16 году поступили , вы по старой программе еще проходите интернатуру естественно , а вот кто в 16-17 тот уже без интернатуры
Бред сивої .....
Ну это не мне ,а в МОЗ пишите . Мед реформа ......
http://nmu.ua/vipuskniku/polozhennya-pro-spetsializatsiyu-internaturu/
В России действительно отменили. Это обсуждали еще в прошлом году. Но это не Украина.
Де ви це прочитали, киньте зсилку.
Де ви це прочитали, киньте зсилку.
http://2017god.com/internatura-v-2017-godu-budet-li/
Я щось не зрозуміла, а чого ви з росєйського сайту розповсюджуєте неправдиву інформація для українських студентів. І яке відношення закони іншої держави мають до України?
У меня сын-интерн педиатр. Поступил в интернатуру в 2016 году. Ничего не отменили.
Схоже, що на абіт пошук засланий козачок затесався і лякає всіх студентів-медиків непраавдивою інформацією. В Чехіі, доречі, інтернатура 6 років.
Ну если бы у нас была такая как в Чехии... Можно и 2 года только с толком, а не так как у нас.
На последних курсах упор на практику ,типа сразу готовый к работе врач должен выйти. Как то так.
О БОЖЕ ужас, береги нас БОЖЕ
Від кого бережи, істерик.
Від лікарів без практики, на нас вони і попрактикуються
Та ніхто не відмінив інтернатуру, заспокойтесь вже і йдіть на пляж)))
Скажите пожалуйста ,какое состояние общежитий в ЛНМУ им.Данилы Галицкого?
Коли буде відомо чи поступив на контракт чи ні?
На контракт поступлять всі, окрім престиж. спеціальностей там теж рейтинг
а де його можна знайти?
бо не можу додзвонитися до університету
Кого його?
РОЗРАХУНОК МОЖЛИВОСТІ ВСТУПУ НА КОНТРАКТ.
1. Оберіть виш і спеціальність (де Ви маєте заяву, звісно), не залежно від пріоритету.
2. Подивіться, який цьогоріч ліцензійний обсяг і яку кількість місць займуть бюджетники.
3. Відкрийте списки за минулий рік. Подивіться, чи всі місця ліцензійного обсягу були зайняті і чи не зменшилась загальна кількість місць цьогоріч.
3.1 Якщо місць стільки ж само і торік лишились вільні місця - глибоко видихніть і заспокойтесь, Ви вступите без проблем, не залежно від свого рейтингу і кількості заяв (навіть, якщо Ваш № 999, а місць всього 250).
3.2 Якщо ж всі контрактні місця зайняті, то порівняйте свій порядковий номер і рейтинговий бал (Увага! Бал необхідно розрахувати за коефіцієнтами минулого року!) з номером і рейтингом останнього зарахованого. Якщо Ваша позиція краща, див. закінчення п. 3.1). Якщо гірша - або ризикуйте, або обирайте інший напрям.
3.3. Якщо цьогоріч більше місць зайняли бюджетники, тобто, менше лишилось на контракт - виконайте умови п. 3.2 з урахуванням того, що місць менше, тобто дивіться результат не останнього контрактника, а того, чий номер в списку вище на відповідну кількість позицій.
4. Якщо алгоритм Вам не допоміг - телефонуйте в ПК, називайте свої дані і запитуйте, чи зможете потрапити до них на контракт
подали документи пішли в общагу там жесть)))) оце життя почнеться
Звикните, не переживайте.
Ой, ця жесть цілком може бути перетворена на нормальне житло, було б бажання. Пам`ятаю, ми самостійно пофарбували стіни в прийнятний колір (він був якийсь жахливий ультра-буряковий, ще стіни брудні), засклили розбиту шибку (вона була заклеєна скотчем), вкрутили лампочку в свій плафон (невже у вас нема вдома старого плафона?), прикрутили на дюбеля одірваний карниз (дякувати, що він був), почепили привезені з дому старі штори і тюль (невже у вас не валяється такого непотребу?), скрутили розхитані меблі, застелили килимок під ноги. А ще ми відмили підлогу і меблі, та почепили дзеркало, - і замість "жесті" отримали досить привабливе і цілком придатне для проживання житло. Тому все у ваших руках.
дай вгадаю, кпі або богомольца?
Когда уже списки на контракт???
7.08 Але не потрібні вам ті списки.
Допис через один над вашим прочитайте і везіть документи.
Как везти если мне даже с универа не звонили? Если я приеду подавать, а в ПК скажут зачем вы приехали еще нету списков на контракт или что вам позвонят когда нужно привозить доки.
А хто їх зобов`язує дзвонити? Кожен сам кує своє щастя. Списків-то ще немає, але якщо ви бачите, що вступите, то вам не відмовлять і документи приймуть. Можуть не взяти, тільки якщо на напрямі малий ЛО, і в наслідках, на контракт теж конкурс, то з дуже низьким балом можна і пролетіти. Але це вже вам вирішувати - ризикувати, чи обирати щось інше, де конкурсу немає і беруть всіх охочих (а таких напрямів переважна більшість)
Можуть і не дзвонити, кому ти потрібен, то що будеш чекати? Їдь тобі кажуть вже студенти які все це проходили минулі роки.
Подскажите пожалуйста,если поступил на "Медицину" в ЛНМУ им.Данила Галицкого ,то возможен ли выбор профессии или обязательно будешь семейным врачём?
Я вже нижче написала, не тільки бюджет,а й контракт, всі отримують по закінченню диплом спеціаліста, а далі ти проходиш інтернатуру на кого хочеш. Лише педіатри, стоматологи, фармацефти, отримують спеціальність відразу .
Педиатры после учебы тоже проходят интернатуру по педиатрии. Они не имеют выбора другого, а после лечебного у контрактников есть выбор даже педиатрии.
Ну при чому тут контрактник, бюджетник теж має право обирати інтернатуру.
Может в других ВУЗах бюджетники имеют выбор, но в Богомольца единицы в 2016 ушли на специализации, а остальные семейники.
Ну,а потім, хіба не має права сімейник бюджетник проходити любу інтернатуру платно.?
Имеет право. Отработку 3 года отменили, после семейника можно платно другую и параллельно работать семейником.Никто этого не запрещает. Просто времени много тогда учеба займет.
Педиатр на интернатуре может получить узкую специализацию, а чтобы после лечебного пошли на педиатрию - это нонсенс, они боятся к детям подходить
Программа обучения абсолютно одинаковая. Там нет академразницы. Поэтому после лечебки можно педиатр. Но почему тогда нельзя наоборот. Во это вопрос.
так це правда закінчила на бюджеті і в інтернатурі розподіл та вибір не хвилюйтесь раніше часу
Хто знає, що буде в країні через 6 років, все так міняється швидко- президенти, міністри ...
Если за 6 лет ничего не поменяют, тогда практически все бюджетники семейные врачи. Но есть конечно вариант очень хорошо учиться, зарекомендовать себя, тогда может получится другая специализация. Хорошо если студент уже сегодня знает какую специализацию хочет. Можно начиная с первого курса проявлять себя в этой области: статьи, конференции, внутриуниверситетские мероприятия в этой области и т.д. ну и отличная учеба. Тогда может станет кем хочет.
Или перейти на контракт и в свободное плаванье)))
Ага якщо є гроші, а якщо ні, то краще потроху підзбируйте і закінчите любу інтернатуру.
Чи можливо після закінчення медичного ВУЗу інтернатуру отримати в іншому мед.закладі і отримати іншу спеціалізацію ніж сімейний лікар?
Если контракт заканчивали, тогда точно можно. С бюджетом не знаю, там еще с начала шестого курса начинают распределять на интернатуру, это вам надо дополнительно уточнить в ВУЗе, в котором учитесь.
Степендія платиться тим, хто зміг підлеститься до препода і випросити більше балів, а не тим хто навчається
Це точно!!! Хто може сказати ,що це не так?
Центр не так
Звісно, що не без того, але все одно це не головне
Це важливо, діти за такої несправедливісті, забивають на навчання
Та ну, без знань нікому стипендію не дають. А якщо ви пролетіли з бюджетом, то або погано здали ЗНО, або поставили собі занадто високу планку.
в мене в дитини середній бал пятірка, сесію закрила на пятірки і одну четвірку, а одногрупниці яка отримала трійку але у інших преподів випросила більший бал, щоб не злетіти з степендії, її получила
де справедливість, відбивають у дітей бажання навчатись
Уважаемая, баллы на стипендию рассчитываются не по 5 ти а по 100 бальной шкале!!!
Видно, что не знаете, а критикуете...
по стобальной от 90-100- это 5, я очень хорошо знаю, а преподов которые за..... , а не за знания завышают балы увольнять надо
Звичайно, що під час навчання є можливість заробити бульший допуск, максимум 50 балів, та хто вам мішає ого заробляти?. А от на екзамені, особливо там, де не дозволяють списувати, випливає рельна картинка знань. Хоча в сумі , можливо, і буде достатньо для стипендії.
там де недозволили отримали трійку, а там де змогли випросити випросили по сто балів, і мають степендію, за що? вже точно не за знання, а ті хто ночами вчив, і поздавав на 93, 96,92, пролетіли
Если так просто выпросить, попросите и вы
Тогда скорее всего проблема в университете и преподавателях, а не в системе образования
С тройками получают социальную стипендию. А выпрашивали оценки всю жизнь Ничего нового
до чого тут Ваша шкала ми обговорюємо те,що бюджетникам потрібно платити стипендію всім,а не "ізбраним викладачами" - це ж наші діти,а держава ці гроші кладе собі в карман.
Никогда всем не платили стипендию! Даже при Союзе.
Держава не повинна давати вашим дітям стипендію тим більше всім. Вона вчить безкоштовно. Радійте хоч цьому
Якби держава так думала про вас,як ви думаєте за неї....Не смішіть людей "вчить безкоштовно".Вам шкода державних грошей для дітей?
Держава повинна платити степендію, на бюджеті вчаться відмінники, і якщо держава хоче мати гарних спеціалістів, вона повинна їм платити степендію, щоб вони не шукали де б їм заробити на хліб, а навчалися
Гарними спеціалістами будуть не ті, хто отримує стипендію, а ті, хто здобуває знання. Не всі, хто вчиться на бюджеті є відмінниками.
При союзе и контракта небыло...
Ні для кого не секрет ,як заробляють 100 балів старости,а потім отримують підвищену стипендію...
так нам це відомо, і нажаль не знаннями
Правильно сказано діти повинні навчатися , а не шукати кошти на прожиття.
Пусть не ищут,у них для этого есть родители.Вот пока учатся,пусть их и содержат.
Ну так будьте старостою! В чем проблема? Не хотите? Молчите
Староста в групе к сожалению одна
и как павило решает не вопросы групы, а свои
Мой сын староста. Свои вопросы не решает вообще. Просто нормально учится. На него навалили столько работы, что я не знаю как все успевает. Конечно везде по-разному, есть старосты, которые особо не нервничают, а есть нормальные, которые выполняют свои обязанности хорошо.
это очень хорошо что есть такие старосты, но это редкость большая
Які відмінники на бюджеті!? Є такі, хто вступив із 130 балами( на непопулярні спеціальності)
средний бал для степендии 93, это былобы справедливо, для всех, а не 99 для тех кто выпросил
Хто вам не давав вступати туди,мабуть хотіли престижний універ?
А Вы видно и есть "староста",что задели за живое?
О сколько зависти к старостам. Если так завидно- будьте вы
Кошти на прожиття вишукують батьки Ви і так економите від 20000 і більше тисяч на рік Що тоді казати контрактникам?
да контрактникам не позавидуеш, но дети которые учились одиннадцать лет, и не получают степендию, это ,,,,,,,,,,,, чтоб не матерится
Так вы благодаря этой учебе поступили на бюджет. Теперь новые правила. Опять надо учиться
учятся, но степендию платят за подлизаться
А вам не цікаво де батьки "вишукують" ці кошти і як ?
добре, якщо є батьки, і вони думають про майбутнє дитини, а якщо дитина сама по собі і в неї не справедливо забирають степендію, що робити?
Если сирота то там наверное можно социальную стипендию получать.
Полу сирота, льгот нет, все отменили
Мне не интересно.
Моя дочь в 2013 сдала ЗНО на высокие баллы ,но на бюджет не прошла.4 года оплачивали контрак.Мы не олигархи,и деньги на дереве у нас не ростут,но экономили и во многом себе отказывали.
Другие родители тоже могут для своего ребенка постараться.
завести нет, если ты взялся быть старостой будь добр решай не только свои вопросы а и вопросы группы, ты же староста группы?
Переизбирите . В чем проблема?
Они же вцепились за это место как блохи.Вот с этого и начинаэтся борьба за портфель.
А ви самі були колись старостою? Відверто кажучи, купа геморою...
Зависть здесь не причем ,просто действительно редко встречаются нормальные старосты групп.
Нє-а. Неправда. Хочете дієву пораду? Ходіть на пари, і буде вам гарна оцінка навіть просто за те, що викладач знає вас в обличчя:) Тому, хто знайомиться з викладачем на екзамені, набагато важче заробити пристойні бали, але і це можливо, якщо є справжні знання. А от якщо ви будете прогулювати, а потім одного чудового дня вирішите за нічку-другу перечитати матеріал і списати в когось лабораторні, то навряд ви зможете отримати високий бал і, відповідно, бути в числі тих, хто отримує стипендію (їх вже й так не багато, а буде ще менше). Єдина трійка - і ви без стипендії, нехай, навіть, усе решта відмінно(
нет берется средний бал, и если у тебя есть тройка , но остальные ты выпросил на 100 балов, ты получиш степендию, а четверка и две пятерки по 95 балов, за знание, не получили степендию
Ні-і-і-і! Так було раніше. А тепер ні( І підвищену не дадуть, навіть якщо є хоч 1 четвірка (а раніше брався до уваги лише загальний рейтинг) Ось такі зміни "на краще", з метою чим більше "відсіяти" претендентів на стипендію.
Теперь это с какого числа?
Від нового року. Хіба би керівництво вашого вишу якось по-іншому розпорядилось, бо ж рейтинги і конкурс на стипендії - справа саме адміністрації ВНЗ, МОН не диктує жорстких правил, крім 40% кращих на бюджеті.
да, по среднему балу и по рейтенгу платят первым трем иле четверым, у кого больше
Ваша порада не доречна,тому що багато хто з обговорення має відношення до бюджету і самі знають,як заробляють у ВИШАХ стипендію.Моя донька здала сесію на 4,5 і не отримує стипендію,а одногрупниця має дві трійки за екзамени і отримує бо вона волонтер і має додаткові бали.Так скажіть ми отримуємо винагороду за навчання чи за щось інше?
Я теж мама двох бюджетників. І знаю, про що пишу. Старша вже шостий рік, як на стипендії, минулого семестру трішки не дотягла до підвищеної - завадила 1 четвірка. А зараз має підвищену (останній курс магістратури НУ ЛП). І щоб вона якось особливо зубрила - зовсім ні, встигає і на концерти , фестивалі їздити, на особисте життя купа часу є, єдине, що сумлінно робить - це відвідує пари, ну, може не на 100%, але, принаймні регулярно. А от менша зовсім по-іншому вчилась, шалтай-болтай, на пари не ходила, стипендію втратила, потім довелось надолужувати і дуже тяжко працювати, аби заробити ту стипендію знову, хоча інтелектуальні здібності має відмінні. Тому просто зніміть рожеві окуляри і подивіться без них на свою дитину (в мене двоє, то я маю з чим порівнювати)
Вы заблуждаетесь За волонтерство можно получить дополнительные 1-2балла и это не может перевесить ваши "отличные" оценки
Из 100 баллов рейтинга только 10 можно получить за танцы и спорт. Остальные- за учебу Учитесь
Правильно, тот кто учится и здал сесию на 92 бала не получил, и тот кто бегает по танцулькам и заработал 92,5 бала получил, а реально сдал на тройку и две четверки
Извините, конечно, но вас душит зависть. Тройка и две четверки плюс пара баллов за танцы не дают 92,5. Это максимум 85 баллов!
Вам завидно, что чужие дети и учатся и танцуют и стипендию получают
Да да две четверки- это 180 плюс 75 за тройку Делим на 3 плюс за танцы.
Реально зависть
Дай боже вам по жизни такую справедливость, и такую зависть, тогда посмотрим как вы запоете
От таких спецыалистов как ваши танцори теперь вся стрна танцует............................
Танцорам и волонтерам стипендия нужнее им же нада чемто преподам платить за хорошие оценки
Вы что не видите расчёты? Им не за танцы стипендию дали! Дама заблуждается С тройками они бы не дотянули до 92,5!
Свои дети всегда умнее)))
И незачем злиться
Плюсую. Мої сусіди досі впевнені, що ми платили шалені гроші спочатку за бюджет, потім за сесії, потім за магістратуру старшій, а меншу на хорошу роботу по блату прилаштували) Бо не можуть зрозуміти, чому їх діти на контракті/без стипендії/роботи...
Диму без вогню не буває
Ага. заздріть аж палає, згідна. Тільки сусіди не рахували, скільки коштів ми вперли в репетиторів перед вступом. І як пі час вступу в 2012-ма та 2013 му ми з чоловіком брали відустку на час вступної кампанії (точніше, хвиль), і скільки пального витратили відвідуючи приймальні комісії, аби вхопити за хвіст бажаний бюджет (бо були хвилі і добір, чуть роззявив рота, поклав оригінали не там, де треба - і усе, прощавай бюджет, навіть з високими балами). Багато батьків готові пожертвувати відпочинком задля вступу дитини? І скільки резюме відправила і скільки порогів оббила менша, доки на роботу влаштувалась. І починала з самого-самого низу, піднімаючись кар`єрними сходами сходинка за сходинкою, як працювала по 14 годин на добу і по 9 днів підряд без вихідних, доки вишкрябалась на хорошу посаду.
Навіщо наймали репетиторів ? Ви ж кажете що ваша донька й так розумна й добре вчиться.
Якби шкільний вчитель міг кожній дитині в класі приділити хоча б по 2 години в тиждень (як репетитор), то цього не потрібно було б. А так - 25 учнів в класі і ті самі 2 години тільки на всіх. До речі, атестат в неї був так собі, 10,5, чи що. А от ЗНО здала краще, ніж деякі медалісти. Тому не шкодую жодної гривні, витраченої на репетиторів. Бо, крім можливості вступити на бюджет, отримала ще й знання.
І ще додам. Кожен вкладає в своїх дітей по-своєму. Хтось готовий оплатити репетиторів, а хтось - контракт. Я обрала перший варіант. А на рахунок "розумна і добре вчиться" - тут зараз купа розумних дітей з балом 170-180 і без бюджету, або з небажаним напрямом (пр.8,9). А моя дитина вступила туди, куди хотіла найпалкіше, тому , повторюю, жодної гривні не жаль.
Сусідам видніше
а що заважало вашій доньці отримати додаткові бали?
зараз яфкраз плюс, що правила одні для всіх і вони ці парвила відомі і оприлюднені
Випросити додаткові бали у викладачів так,як це робите ви?
як би ви тут не спорили,а стипедію у дітей держава вкрала!!!
Правильный итог всех споров. Больше нечего обсуждать.
а ті хто її отримує, нажаль не всі з них за знання
не всі за знання, але за знання точно отримаєте
Без знань скільки хочеш лижи.
Я випадково , пролистуючи списки рекомендованих до найпрестижнішого факультету серед вфдмінників (міжнародні відносини в Шевченка) , побачила помилку системи. Під номером 63 Пилипенко О.М. з балом 196.875 та першим пріоритетом не зарахований, а нижче по списку люди з меншим балом без всіляких квот рекомендовані до зарахування. Це груба помилка системи чи людини. Пилипенко або забрав заяву, а система це не відобразила, або я нічого не розумію. В минулому році таких казусів не було! Пилипенко О.М. відгукніться!!!
Так може бути.
Не зрозуміла, чому може бути, це десь в правилах є, чи може бути помилка?
Це важливо, діти за такої несправедливісті, забивають на навчання
Один єдиний висновок напрошується - цей (чи ця) Пилипенко О.М. вже раз отримав (ла) освіту за рахунок держави за ОКР Бакалавр. І тепер ця інфа "вилізла", от його і не рекомендували більше.
Навіть якщо вона вже навчалася на бюджеті і її рекомендують,а потім зараховують,то вона повинна відшкодувати вартість попереднього навчання,є постанова начебто Кабміну про повторне здобуття вищої освіти за бюджетні кошти.
Це стосується тих, хто розпочав і не закінчив навчання. А отримати кожен ОКР за кошти бюджету можна тільки один раз.
2. Громадяни України мають право безоплатно здобувати вищу освіту в державних і комунальних вищих навчальних закладах на конкурсній основі відповідно до стандартів вищої освіти, якщо певний ступінь вищої освіти громадянин здобуває вперше за кошти державного або місцевого бюджету.

3. Громадяни України, які не завершили навчання за державним або регіональним замовленням за певним ступенем вищої освіти, мають право повторного вступу для безоплатного здобуття вищої освіти в державних і комунальних вищих навчальних закладах за тим самим ступенем освіти за умови відшкодування до державного або місцевого бюджету коштів, витрачених на оплату послуг з підготовки фахівців, відповідно до Порядку відшкодування коштів державного або місцевого бюджету, витрачених на оплату послуг з підготовки фахівців, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2015 року № 658.
Немає в 2016 році такого абітур. з високими балами,
Ви не зрозуміли, може, людина вже отримала освіту? Тобто, це міг бути вступ 2013 року, наприклад. Просто це єдине пояснення, іншого немає.
А якщо все таки помилка системи?
Тоді цей абітурієнт має повне право оскаржити результати конкурсу. І виграє справу! Невже ви думаєте, що сам вступник чи його батьки не бачили цей список і не звертались у ПК за роз`ясненям? Крім того, якби була помилка в системі і його чомусь було НЕ рекомендовано на 1=й пріоритет, то система рекомендувала б його на один з нижчих. Але фішка в тому, що його не рекомендовано на жоден напрям. Тому я думаю, що він просто вже використав раніше своє право на безкоштовне навчання.
Раніше такого не зустрічала, чесно кажучи(((
Читаю і бачу що бардак кругом. Студенти нікому не потрібні.
В якому плані?
В Україні студенти нікому не потрібні зовсім,навіть стипендію отримують не всі бюджетники бо зробили рейтинги.А за рейтингом у групі отримуютю стипендію староста,волонтери і "артисти",тільки не ясно тепер за що платять стипендію за танці? чи за навчання?
Брехня, стипендія платиться по рейтингу за навчання, в КНЕУ Гетьмана точно.
ні не брехня,може у вас і так а унас за екзамени трійки,а стипендія є бо ми захищаємо честь університету танцями,а на лекціях не буваємо.
честь університету це добре, але за вашими танцями потім нема кому честь держави відстоювати, діти за такої несправедливісті, забивають на навчання
Рейтинг это 100 баллов. Из них за танцы могут дать максимум 3-5, а 90- это за учебу
Протанцуете 4 года, профессию не получите, т к некогда было учиться. И что дальше? Танцуйте...
Не 3-5, а в зависимости от успеваемости. Если успеваемость 90, то за доп. можно и 9 получить.
90- це 5, а не 3
90 это 4 Но это здесь абсолютно не в тему
5 это 91 до 100
не чыпляйтесь, хай так, але до 3 далеко
3 балла добавят к рейтингу за старосту!1 за танцы! 2 за спорт и т д.
Староста 0,5 б.
Если в КНЭУ стипендия только за успеваемость, тогда студентам повезло. В других ВУЗах добавляют балы за танцы, спорт и и.т. И в итоге хороший спортсмен с тройками и пропусками получает, а к примеру человек с проблемным здоровьем(не может быть спортсменом и танцевать), который все учит и ходит на занятия, стипендию не получает.
В правилах за досягнення в спорті чи танці і т.д. бал дуже мізерний, і вирішує це деканат, не думаю, що тільки за танці стипендія
Не только за танцы и спорт, но иногда этот мизер решает многое. Есть случаи из практики начисления стипендии за второй семестр 2016/2017 уч. года.
Аха-ха, в нас староста, як раз, і не отримує) І танцюристів в нас нема... А участь в конференціях і олімпіадах дає 1-2 додаткові бали, тому, якщо рейтинг низький, то хоч обтанцюйся, нічого не вийде)
Вам пощастило
Кто уже заселился в общежитие 15 факультет лингвистики в КПИ? Какие условия и состояние общаги?
Обіцяли заселення після 25-28 серпня.
в кпі цього року мало місць в гуртожитках, тому бардак
обіцяли всім нуждающімся
Общагами обычная,блочная.
Заселение будет в конце августа
В Драгоманова беспридел хотела узнать прохожу ли на контракт дозвонится нереально, когда пришла студенты принимают документи ничего ни у кого узнать невозможно
Да, действительно. Там полнейшее хамство. Мы сдавали документы на бюджет, очередь огромная, духотища, все стоят в один кабинет - филологи, дошкольники, психологи, средн. образование, сциологи, философы и еще много-много других. Члены приемной комиссии цены себе не сложат. Такое чувство, что при шли не в университет, а к ним домой. Уважаемые, Вы же лицо ВУЗа, о Вас складывается первое впечатление об учебном заведении. К сожалению, первое впечатление- сплошной негатив.
так драгоманова тож не університет а бурса
А де не бурса? Може в Шевченка чи в КПІ, чи в лінгвістичному???? Не бурса - то за кордон? В провінційний ВУЗах ще гірше...
в Шевченка, ми подавали в 2-й половині дня, черг немає, все культурно і акуратно
Хто знає, які гуртожитки в Шевч Кну на фак комп наук і кібернетики. В якому вони стані? Жити можна?
Заселилась 2 дні тому. Гуртожиток не поганий, жити можна. Ремонт є, металопластикові вікна у кожній кімнаті, туалет і ванна на 6 людей. Єдиний мінус - нестача місця. На 4 людини - всього 3 шафи.
недостаток мест, это когда на 4 человека 3 кровати, у нас в общежитии вообще один шкаф на комнату был, и делите как хотите
Плохо, это когда восемь человек на Российской в общежитии и ни одного шкафа
в комнате одной
у нас 4 в одій кімнаті шкаф 1 івсе 4 ліжка розрулюйте як хочете
даю підказку - в дирекції шеви можна виклянчити двоповерхове ліжко (вони на складі є), в ньому є вбудована шафка, + з"являється місце в кімнаті під ще одну шафу.
звертатись до завідуючиої гуртожитком
в Шеве всегда класные общаги, напрягает только неогранизованость процеса, каждый год толпы народа но в итоге всех селят
Тільки що поселилися. Може бути. Самому можна створити умови комфортніші))
норм гуртожиток, блочна система, недавно після капремонту
Найкращі гуртожитки з усіх столичних вузів в Універститеті Шевченка. З великої букви, бо це моя альма матір.
Скажіть, будь ласка, коли чекати останнє оновлення по КДІДПМ ім. Бойчука? 01.08.17 отримали інфо що проходим на бюджет, перезвонили з інститута, що це помилка, тільки контракт. коли виправлять "помилку" і на сайті і в особистому кабінеті?
Дзвоніть в мон. Там є спец ел. адреса, куди пишуть про помилки. Якщо в ел каб було бюджет, то ви мали би бути на бюдж. Тут щось не те
у нас в минулому році теж таке було, подзвонили та сказали що контракт, а в кабінеті бюджет, це помилка у них, не залишайте так. дзвоніть їм та кажіть, що у вас в кабінеті бюджет, хай перепровірять
можливо комусь потрібне бюджетне місце не чекайте 5 останій день
Прочитала що після закінчення на бюджеті мед.університету Богомольця є надія лише на місце сімейного лікаря.Чому це так , адже ВУЗ начебто престижний?
А,що сімейний лікар це погано???
Хірург класно
Лікар ЗПСМ - це круто.
Так медреформа хочет уменьшить (примерно до 0) узкопрофильных специалистов. Вот государству и надо всех перевести к семейным. Поэтому и дают на них госзаказ.
Та закінчуй інтернатуру на якого хоч спеціаліста і вперед до зірок. Контрактник чи бюджетник всі отримують диплом спеціаліста, а далі проходиш інтернатуру, -. хірургія, гінекологія, кардіологія і т.д. А звідки , по Вашому беруться хірурги. Просто вчитись довго, років 8-9.
підкажіть чи потрібна мeдична справка бо чомусь у пeрeліку докумeнтів я нідe іі нe знаходжу
Потрібна 086 - о і завірена копія карти зчеплень .
Карти щеплень)))
Подала документи без довідки, хоча довідка була ніхто за ню не запитував, її і в переліку документів не було , не скрізь вона потрібна, а от для поселення в гуртожиток дійсно потрібна
Для поселення тільки флюорографія легень потрібна, потім після поселення медкомісія в студ.поліклініці.
Доброе утро! Скажите, пожалуйста, когда должны вывесить списки зачисленных на контракт (те, которые голубеньким цветом)? Спасибо!
До12.08. Краще несіть докум, якщо бали норм приймуть. Або дзвоніть в прийм комісію і запитайте
хто в нау на облік і аудит?) давайте +
Звонили с университета, звали на контракт, при условии, что документы нужно принести до 5-ого. Какой в этом смысл?
підтягують до себе абітурієнтів з вищими балами
Скільки благодійний внесок в Винницькому мед. ВНЗ
_Благодійний_
_Скільки_

Xто-то пошло не так.
Ви про що? А, це ж Вінниця(
що значить якщо мій рядок просто білий ,а всі інші вжe розприділeні по кольорам?
Льготникам же не нужно оплачивать контракт до запроса на них мест?
хто що за НАУ може розповісти? Як там навчають, які общаги?
1... 581 ...996