Зачекайте...
Головна → Гостьова книга

Новий коментар

Допустим, что абитуриенту доступно несколько предметов из 3-го предложенного, как его выбрать, если 2 подходят?(но баллы то разные, нужно с большими подать)
логично, что система выберет тот, у которго бал выше
Конечно подавайте с большим балом )
Не зрозуміло, яким чином система буде вибирати предмети, логічно було б запитувати у абітурієнта, який предмет він хоче, щоб зарахували?
Ще раз...Система вибере предмет з вищим балом. Навіщо у Вас питати який предмет Ви хочете.Важливий не предмет, кількість балів.
Якщо так, то дякую дуже за відповідь)))
Значит если я поступаю в вуз в котором третий предмет химия либо математика, то система автоматически выберет предмет с высшим баллом?
Схоже, що так.
Саме так.
Самое интересное, что про такой исход событий нигде не сказано))
Но и нигде не написано обратное.
Думаю, просто нужно пойти в приемную комиссию и уточнить:) там точно скажут правду))
Якщо приймальна комісія за 700 км, то не підеш.
Можна подзвонити
Тел. є на сайті приймальної комісії:)
Когда бюджетные места будут на сайтах ВУЗов? На выходных вряд ли же выставят, а потом уже и 11 число.
В некоторых вузах бюджет уже есть
Підкажіть, будь ласка, а куди заходити на сайті кну щоб побачити бютжетні місця?
Навчіться гуглити:).
А так
http://vstup.univ.kiev.ua/pages/85
Ми всі вміємо шукати в інтернеті, але звернутися з питанням кожен має повне право, адже те, що складніше знайти одній людині, легше іншій, і навпаки. Для цього і створена гостьова книга. А за відповідь дякую, геній гугла:)
Приймальна комісія -інформація для вступника- обсяги держзамовлення )
Чи потрібно сканувати атестат та додаток до нього, при подачі заяв в електронному вигляді?
При подачі потрібно подавати ксерокопії не лише атестата та додатка, а й інших документів. Почитайте Правила прийому:)
"Крім того, вступник завантажує скановану копію (фотокопію) додатка до документа про повну загальну середню освіту." - тільки про додаток написано. То що сканувати? Все, чи тільки додаток?
Для подачі заяв потрібна лише сканована копія додатку/ Всі інші документи, та якщо будуть потрібні їх ксерокопії будете подавати вже при подачі оригіналів.
Немає на вступі кількості бюджетних місць. Підкажіть, будь ласка, коли з'являться?
До 11го должны появиться
Добрый день. Коэф-ты по предметам з 2016 в НПУ Драгоманова не совпадают с заявленными на сайте универа. например филология: укр.- у вас 0,45 на сайте - 0,3. Просьба пояснить
Информация еще будет обновляться
ура,обновили,спасибо!
чому не оновлено інформацію про
Національний Транспортний Університет у Києві?
Здесь пока нет информации за 2016 год
скажіть, будь ласка , коли буде оновлено сайт ??
Сегодня/завтра
В Харьковской академии физкультуры уже после мая (были в мае на дне открытых дверей)поменяли правили поступления. Вместо творческого конкурса ввели историю или химию. Подскажите разве это законно?
А с чего вы взяли, что поменяли? На сайте ХДАФК пишет, что ЗНО нужны: украинский, биология + творческий конкурс. Никакой истории/химии
В Харьковской академии физкультуры уже после мая (были в мае на дне открытых дверей)поменяли правили поступления. Вместо творческого конкурса ввели историю или химию. Подскажите разве это законно?
на реабилитацию поменяли
Поясніть, як подавати заяви за спеціальнлстями? Чи можу я подати в юридичну академію на 5 спеціальностей правових, та в педагогічні вузи на 1 - психологію?
Максимум 5 направлений.
Тобто я зможу так подати заяви?
Возможно только 5 разных направлений, при этом направления могут повторятся.
У Вас сколько всего направлений?

Например можно несколько заявлений на направление ПРАВОЗНАВСТВО и несколько на ПРАВООХОРОННУ ДІЯЛЬНІСТЬ, несколько на ЦИВІЛЬНУ БЕЗПЕКУ и еще на ПСИХОЛОГІЮ, + на ПЕДАГОГІКУ, выходит 5 направлений. Это значит что, скажем, на МАРКЕТІНГ, Вы подать не можете т.к. это будет 6 направление.

Если точнее озвучьте направления.
Я хочу подати 7 заяв на напрям: правознавство, і останні на психологію, тобто так можна зробити, це ж два напрями?
Так можете.
vstup.info обновился, теперь там все специальности 2016 года с предметами и коэффициентами
Скоро здесь будет
на сколько скоро ?)
Сегодня/завтра
Абітурієнти, радійте: http://nv.ua/ukr/ukraine/events/kabmin-zbilshiv-derzhzamovlennja-u-vuzah-165193.html
Якраз, той випадок. В 2015 році на бакалаврат було виділено 92 706 місць держзамовлення, а в 2016-90,7 тис. чоловік
В 2015 поступали 97-98 годов рождения, а в 2016 будут 98-99 тогда рождаемость чуть уменьшилась так что логично что и мест меньше.
До чого тут народжуваність?
При том что от этого зависит количество поступающих
Але ж поступати будуть і народжені в попередніх роках. Так що орієнтуються не на народжуваність, а на кількысть абітурієнтів, які писали ЗНО та набрали відповідну кількість балів.
Так і абітурієнтів менше в порівнянні з минулим роком.
Скільки буде абітурієнтів, стане відомо в кінці липня. І 1997 та 96 роки теж вступають.
Да и 95 и 90 будут, но основная масса это 17-18 летние выпускники, так что и расчет на них.
Як ви думаєте, має значення , який по черзі предмет на вибір (№3)написаний у правилах вступу- першим, другим чи третім?
Вообще без разницы
Вступ обновился
как и на каком сайте подавать заявки на поступление (контракт)?
ez.osvitavsim загугли
У заявлений на контракт есть приоритеты?
Загалом людина подає тільки 15 (!) заяв і КОЖНІЙ присвоює пріоритет. А потім вже вирішує, подавати документи на контракт чи на бюджет ( коли вже бачить, що пройшла:)
У меня будет 2 заявления, в обоих случаях только контракт, бюджет для специальности не предусмотрен. Все равно нужен приоритет, т.е. он же в данном случае ни на что не влияет?
Подання заяв в електронній формі на освітні програми, на яких не передбачається прийом за державні кошти, не обмежується.
Саме так)
Когда начинается приемная кампания?
В мене таке враження, що інформації щодо кількості бюджетних місць не буде до 27 липня. Тоді звідки абітурієнтам знати, куди подавати заяви, бо до 15 заяв подають в ВНЗ, де є місця держ.замовлення, а на контракт в необмеженій кількості.
Спокойно, до 11го июля все будет
Ваші слова да Богу у вуха )
Що? загалом 15 заяв! А не 15 на бюджет, і ще хоч 200 на контракт!
На контракт- хоч і 300.
ні. Знайдіть хоч в 1 офіційному документі інформацію про це. Всього 15 заяв(сюди входить і контракт і бюджет).
Логічно ж подумати, що сталось би з системою, якби кожен абітурієнт мав можливість подавати необмежену кількість заяв. Це ж десятки мільйонів заяв би було. Кожен би хотів подати чи не у всі ВНЗ.
Всього 5 вузів, по 3 заяви в кожен.... а якщо нікуди не пройдете на бюджет, обираєте вуз на контракт ,звісно,як доберете потрібну кількість балів,,,
Анонім, повністю з вами згодна)
У 2016 році вступники можуть подати до 15 заяв. При цьому не встановлюється обмеження щодо кількості університетів, до яких подаються заяви вступників, натомість встановлюється обмеження за кількістю спеціальностей – до п’яти. Також для кожної з них необхідно визначити пріоритетність. Подання заяв в електронній формі на освітні програми, на яких не передбачається прийом за державні кошти, не обмежується.
"Не обмежується" - мається на увазі, що для заяв на бюджет є обмеження за кількістю спеціальностей (лише 5). А якщо на контракт - то цього обмеження нема(можна всі 15 доступних заяв на різні 15 спеціальностей подати). А багато-хто думає, що "не обмежується" мається на увазі, що можна хоч 500 заяв подати :)
именно так, на специальности где нет бюджета можно подать хоть 500 заяв
Вот информация с сайта Киево-Могилянской академии: "В НаУКМА можна подавати заяву на участь у конкурсі одночасно на п`ять спеціальностей, не більше. Кількість навчальних закладів не обмежена, але загальна кількість заяв вступника не повинна перевищувати 15 штук. Під час подання оригіналів документів маєте вибрати для навчання лише одну спеціальність." . С чего все взяли, что можно подавать 200-300-500 заяв??? Максимум - 15.
А з чого взяли, що абітурієнту дадуть вибрати - зарахують же на 1, з вищим пріоритетом - якби інакше- то були б хвилі зарахування.
Анонім, з яким анонімом ви згодні?)
Витяг із правил прийому 2016: "§ 3. Порядок прийому заяв і документів
1. [...]
Всі категорії вступників можуть подавати до п’ятнадцяти заяв на п’ять спеціальностей," - я думаю, все зрозуміло:) Ніяких вам 500:);)
А как в этом году с заочным? В прошлом они не учитывались т.е. в прошлом году заочное и дневное заявления на одну и туже специальность считалось за одно.
кількість заяв на спеціальності, на яких не передбачається прийому за кошти державного бюджету (лише контрактна форма навчання), так як і заяв на інші форми навчання, не обмежується. Тобто обмеження в 15 заяв стосується лише конкурсу на державну форму навчання;

https://www.oporaua.org/novyny/42871-osoblyvosti-vstupu-2016-roku-shcho-novoho-ochikuie-na-vstupnyka
на гарячій лінії відповіли, що інформація таки буде - комітет якійсь вже позасідав і інфу у вузи розіслав - але що то за інформація, про мінімальний бюджет, який може вирости, як казали раніше, чи максимальний, який може скоротитися - на гарячій лінії самі не знають. В одному вузі кажуть бюджет виросте, якщо буде багато заяв з великим балами і пріоритетами 1,2, в іншому на це сміються- ніби не на одній нараді були. як так можна - невже цим авторам документів самим не зрозуміло, що чіткості з найважливіших питань не має
Ну коли вже сайт обновиться((
Казали, що оновлять до кінця тижня.)
Хто казав?
Але не оновили досі(
А що тут зараз оновлювати? Вступна кампанія ще не розпочалась.
Але хотілось би побачити кількість бютжетних місць на сайті.
Есть в законе о высшем образовании(мб какое-то постановление) пункты о:
1. Вуз имеет право не отдавать выпускнику диплом бакалавра пока тот официально не трудоустроиться?(нужен диплом чтобы поступить в магистратуру в другом вузе)
2. Вуз должен трудоустраивать выпускника?
1. Нет
2.нет
Чому не можна зайти на вкладку імовірність вступу?
Вже можна
ще ні, тільки захожу - відразу грузить сторінку а потім - білий екран
А что было не так?
А между тем на сайте academia уже запилили подбор специальности по ЗНО 2016 и коэффициенты 2016 там выводяться
Там виходить, що в мене загальний бал 170+, хоча зно я написав не менше ніж на 180 і атестат хороший. Щось не сходиться(((
Просто сума коефіцієнтів не 1((( у нас вкрали відсотки заг. балу!
Люди,потрібна допомога. Не можу знайти прохідний бал і профільний предмет в полтНТУ ( маркетинг, облік і аудит, фінанси і кредит)
Хто в цьому році гарно склав англійську мову?
Мдааа, поки не почалась вступна кампанія - всім скучно, відповідно і запитання тупі.
що означають кольори в абіт пошуку... наприклад жовтий.. і т.д.
http://abit-poisk.org.ua/rate2015/faq
Кто плохо физику в этом году сдал?(
Провалил ВНО? Приходи в КиБиТ. Тебя тут примут если ты везде гоним. PS. Возьмут всех подряд, лишь бы не прикрыли.)))
это как без зно
Фиг его знает. Загугли и почитай: "Киевский Институт бизнеса и технологий".
Да без проблем, если не государственный вуз.
Вот поэтому сейчас и поступают с уровнем образования пятиклассника, лишь бы платил, а потом на все четыре стороны.
А после гос вуза на бюджете не на все 4 стороны? Или уровень там выше? Со зно ломятся по политехам лишь бы поступить, слушают устаревшие программы, а потом ноют что не могут найти работу. Лучше сразу в частный вуз, или на какие курсы - будет гарантия что программа актуальна.
Ну че так сразу? Много бесполезных вузов уже закрыли)
Вступна кампанія 2016 року
Останнє оновлення сторінки 26/06/16 o 23:47

И на главной прыгающие мячики, что дальше?
Типа скоро будет обновление
Коли з'являться на сайтах вузів бюджетні місця?
До конца этой недели должны
как зно в єтом году:?
А что не так в Етом))) году по сравнению с предыдущими?
Очень стремно было..
Давайте писати на вступ инфо, щоб обновляли
обновят когда смогут, от что ты будешь им писать они быстрее это не сделают
Коли вже обновиться сайт?де бюджет?місця взягалі і спеціальності куди подати моу з моїми предметами,обновіть будь ласка?коли буде?
Сперва должен обновиться вступ инфо, потом здесь
Ориентировочно - начало июля
Подивись на минулий рік, і прикинь бюджетні місця:):)
Синім позначено тих, хто навчається на бюджеті чи і тих, хто на контракті?
После зачисления, понятное дело, список не делится на цвета и всех синим показано. Что бюджетников, что контрактников.
Существует статистика по кол-во абитуриентов и кол-во мест в вузах и как цифры меняются из года в год? Хотя бы за последних лет 5. Именно абитуриенты, а не кол-во заявлений, т.к. от одного может быть 15 заявлений, а может быть и 1.(Это не для поступления).
По бюджету в вузах здесь есть, по абитуриентам хз
Не обязательно бюджет, всего мест. В самих вузах есть, но там по заявлениям.
Думаю эту статистику несложно собрать самому, если сильно надо
Как? У вузов, вступа и здесь только кол-во заявлений. По участникам ЗНО тоже не вариант.
Есть списки с заявлениями - по ним можно группировать список абитуриентов, которые подали хотябы одно заявление - т.е это и будут почти все абитуриенты конкретного года
А где гарантия что абитуриент подал именно 1 заявление, а не 15?
Уже нашел другой способ.
А какая разница, тебе ведь нужна статистика сколько абитуриентов и т.д
Да, именно абитуриентов, а не заявлений, т.е. сколько человек.
Так я написал выше - можно скачать все заявления, и по фио+атестат посчитать приблизительно количество абитуриентов
Их тысячи... И здесь идут вместе мл. спецы, бакалавры, магистры...
Я уже нашел другой вариант.
Бажаю здоров"я! Можливо подати заяви на 1спеціальність в 15 Вузів?
Лише 5 ВУЗів по 3 спеціальності в кожен(максимум)
как понять попаду я на бюджет или нет? я знаю свой рейтинговый бал по коэффициентам, как сравнить с прошлым годом ?
Посмотреть списки зачисленных на интересующую специальность в прошлом году.
Но в прошлом году были другие коэффициенты, так что скорее всего будет разница.
Синим показаны льготники?
если я не льготник то мне просто смотреть по порядку не обращая внимания на синий цвет?
Синие - зачисленныне
http://abit-poisk.org.ua/rate2015/faq
сьогодні почула таке поняття адресность госзаказ,поясніть будь ласка ,хто може,це цьогорічне нововведення
"Адресность госзаказ": место идет по поступающим "В прошлом году мы испытывали подобную модель, когда объем мест госзаказа в университете корректировался относительно популярности у студентов с более высокими баллами ВНО. Тогда произошло укрупнение потоков по государственному заказу, то есть сильные университеты получили бы больше мест, менее популярные – меньше, что, в принципе, было заложено в основу закона о высшем образовании", - отметила Совсун.
В 2016 году эта модель будет реализовываться только на дневной форме обучения (набор на первый курс) по всем образовательным уровням, помимо набора на младшего специалиста.
http://zn.ua/UKRAINE/v-minobrazovaniya-rasskazali-o-vosmi-osnovnyh-izmeneniyah-postupleniya-v-vuzy-v-2016-godu-216955_.html
В двух словах : хотят выровнять проходной бал на бюджет для специальностей в пределах всех вузов путем распределения части бюджетных мест(20%) между вузами на данные специальности - будет широкий конкурс на каждое направление. После того, когда закончится прием заявлений едебо подсчитает средний конкурс для каждого направления. В вузы, где на специальность конкурс выше среднего - добавят гос.заказ( при условии что вуз согласился донабрать гос.заказ на данную специальность), ниже - наоборот, заберут.
На практике: сильных изменений в гос.заказе вряд ли будут. Детальнее есть видео на ютубе - семинар на тему нововведений поступления 2016. Начиная с 50 минуты подробно спикер рассказывает( на самом деле не сильно подробно) про адресный госзаказ( а точнее широкий конкурс)
У вас там щось зламалось у розрахунку ймовірності вступу
Увага на коефіцієнти
https://i.gyazo.com/c6b070dc70f7b5fd7dc59f647d831ef5.png
https://i.gyazo.com/475d87fbc4fda3db3e7ce8fbc54f8690.png
і таке майже усюди, ці 2 ВУЗи вибрав лише як приклад
Поправили. Спасибо
не за что)
Чи можна злетіти з бюджета, якщо два раза злетів зі стипендії?
А в деканаті спитати не пробували?
Можно слететь со стипухи после первой сессии и так и не вернутся при этом бакалавра закончить на бюджете. А можно слететь и-за хвостовки и за семестр не закрыть тогда прощай бюджет. Но у каждого факультета свои закидоны.
1... 752 ...996